Contestatarul lui Dragnea la Topoloveni, care a învins Jandarmeria în instanţă: „A fost o sechestrare făcută la ordin“

Contestatarul lui
Dragnea la Topoloveni, care a
învins Jandarmeria în instanţă: „A fost o sechestrare făcută
la ordin“

Ion Mihai Bica a fost ţinut două ore în sediul Poliţiei Topoloveni până a plecat Liviu Dragnea FOTO: arhiva personală

Ion Mihai Bica, unul dintre protestatarii ridicaţi de jandarmi şi ulterior amendaţi în timpul unei vizite a fostului lider PSD Liviu Dragnea la Topoloveni, a câştigat în instanţă procesul cu Jandarmeria Argeş, iar amenda sa a fost anulată. Iată ce ne-a declarat contestatarul lui Dragnea.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu aproape şase luni, zece protestatari au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la Poliţia Topoloveni, unde au fost ţinuţi aproximativ o oră şi jumătate, adică exact perioada în care fostul lider social-democrat Liviu Dragnea s-a întâlnit cu primarii PSD din zonă. Ulterior, contestatarii lui Dragnea au fost şi amendaţi de către jandarmi.

După trei zile, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a autosesizat în cazul jandarmilor care i-au ridicat pe protestatarii din Topoloveni. Deocamdată, procurorii fac cercetări în rem, adică sunt cercetate fapte, şi nu persoane, pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă şi lipsire de libertate.

Pe 8 noiembrie, Ion Mihai Bica, unul dintre protestatarii ridicaţi şi amendaţi, a câştigat la Judecătoria Topoloveni procesul prin care cerea anularea amenzii primite de la Jandarmeria Argeş. Decizia nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare. Practic, procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat.

 „Jandarmii au ştiut tot timpul că au făcut exces de zel“

”Toată acţiunea a fost făcută la ordin, la ordinul şefului Jandarmeriei Argeş. A fost un abuz, pot spune o sechestrare a persoanelor care manifestam paşnic, mai paşnic de atât nu se putea, pentru a fi ţinuţi sub pretextul că nu le merge sistemul de verificare a documentelor până în momentul când domnul Liviu Dragnea pleacă din oraş. Ei au ştiut tot timpul că au făcut exces de zel într-o ţară în care vrem ca libera exprimare să primeze şi nu au putut da înapoi cu acele amenzi, practic dacă nu le dădeau era ca şi cum intrau direct la sechestrare. Cu ajutorul Parchetului Militar care s-a sesizat, o să învingem şi la Bucureşti această instituţie ce de mulţi ani este politizată şi asta nu este bine pentru cetăţeanul de rând, fiindcă ei au datoria de a ne apăra pe noi, si nu invers. Practic, această instituţie este plătită de oameni ca mine”, a declarat Ion Mihai Bica (foto primul din stânga) pentru Adevărul.

Protestatarul care a învins Jandarmeria în instanţă s-a declarat convins că şi ceilalţi manifestanţi vor câştiga. „Sunt sigur ca la apel vor câştiga si ceilalţi care au contestat în instanţă amenzile date de către Jandarmerie”, a mai spus Bica.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început în luna august audierile în cazul jandarmilor care pe 17 mai a.c. au ridicat zece contestatari ai lui Liviu Dragnea în timpul vizitei fostului lider PSD la Topoloveni. Doi dintre protestatarii reţinuţi au dat deja declaraţii şi s-au constituit părţi civile în dosar, cerând daune morale de câte 10.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările