Constantin Stroe, fostul director general Dacia, a suferit un anevrism la petrecerea zilei de naştere a soţiei

Constantin
Stroe, fostul director general Dacia, a suferit un anevrism la petrecerea zilei de naştere a soţiei

Constantin Stroe, preşedintele ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România) şi fost director Dacia, a fost operat luni, 28 noiembrie, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Surse apropiate familiei au precizat pentru „Adevărul“ că acesta este la reanimare şi are o evoluţie pozitivă după operaţie. Prognosticul medicilor rămâne totuşi rezervat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Următoarele 48 de ore sunt considerate de medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni extrem de importante pentru evoluţia stării de sănătate a lui Constantin Stroe (74 de ani).

Duminică, în timp ce se afla la ziua soţiei în Bucureşti, Constantin Stroe a suferit un anevrism, care i-a provocat o hemoragie cerebrală. A fost chemată ambulanţa, fiind transportat imediat la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. Constantin Stroe a fost operat luni dimineaţă, iar operaţia a durat trei ore.

De aproape cinci decenii în slujba producătorului auto Dacia, unde s-a angajat în 1968, Constantin Stroe (74 de ani) este omul care se confundă cu istoria uzinei de la Mioveni şi în acelaşi timp omul care a avut un rol covârşitor în privatizarea Dacia în 1999. Constantin Stroe este în acelaşi timp unul oamenii care a militat cel mai mult pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti.

A fost director general Dacia (1990-2002) şi vicepreşedinte (2002-2015). În prezent, Stroe este membru al Consiliului de Administraţie al companiei Dacia Automobile SA şi preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). În 2004, a fost decorat de statul francez cu distincţia Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare. În 2012, Constantin Stroe a fost decorat şi de statul roman cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările