Constantin Cotimanis, noul director al Teatrului „Al. Davila“ din Piteşti. Fostul director, acuzat de hărţuire sexuală

Constantin Cotimanis, noul director al
Teatrului „Al. Davila“ din Piteşti. Fostul director, acuzat de
hărţuire sexuală

Constantin Cotimanis colaborează cu teatrul din Piteşti din 2017 FOTO: arhivă Adevărul

Cunoscutul actor Constantin Cotimanis este, de marţi, director interimar al Teatrului „Alexandru Davila“ din Piteşti, cu care colaborează din toamna anului 2017. Fostul director Nicolae Poghirc, căruia i-a expirat contractul de management, este acuzat de către două actriţe de hărţuire sexuală.

Unul dintre cei mai apreciaţi actori români, Constantin Cotimanis (65 de ani) colaborează cu Teatrul Al. Davila din septembrie 2017. Constantin Cotimanis a fost premiat, luna trecută, la Londra, la Fusion Film Festival, pentru rolul din pelicula „Între Chin şi Amin”, regizată de Toma Enache şi inspirată din Experimentul Piteşti.

Cu zeci de roluri memorabile pe scenele marilor teatre din Capitală, Constantin Cotimanis are şi o filmografie de calibru, cu roluri în filme de mare succes precum Misterele Bucureştilor, Hotel de Lux, Asfalt Tango sau Amen, acesta din urmă în regia marelui Costa-Gavras.

Nicolae Poghirc, fostul director al teatrului din Piteşti, a avut numeroase conflicte cu angajaţii teatrului, inclusiv cu Constantin Cotimanis.

La sfârşitul lunii februarie, două actriţe din Piteşti şi Râmnicu Vâlcea l-au acuzat pe Nicolae Poghirc de hărţuire sexuală şi abuz de putere. Luna trecută, cele două actriţe au depus o plângere la Consiliul Judeţean Argeş alături de alţi artişti ai teatrului din Piteşti, la care au ataşat declaraţii individuale despre hărţuirile sexuale prin care au trecut. Consiliul Judeţean Argeş a trimis plângerea şi toate documentele către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

La sfârşitul anului trecut, Andreea Dragnea, balerină a Teatrului Al. Davila şi campioană europeană la dans sportiv a câştigat definitiv un proces cu Nicolae Poghirc după ce a fost concediată abuziv.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: