Consiliul Local Piteşti a refuzat să-i retragă titlul de cetăţean de onoare fostului preşedinte al CJ Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Nicolescu
Constantin Nicolescu

Unul dintre proiectele de hotărâre de Consiliu Local ajunse joi seara pe masa aleşilor locali de la Piteşti a fost cel privind retragera titlului de cetăţean de onoare acordat în 2009 fostului preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu din cauza problemelor în Justiţie, probleme care i-au adus fostului lider PSD o condamnare cu închisoarea, pe care a şi executat-o.

Propunerea a fost iniţiată de liberalul Narcis Sofianu şi de doi colegi consilieri, Alexandrina Stanciu şi Florin Gardin, în urma unei propuneri venite din partea unui piteştean, Marcel Rădulescu, cunoscut activist de dreapta.

Proiectul a primit doar 9 voturi pentru si 12 impotrivă, aşa că nu a fost adoptat.

 ”Consider total inadecvat acest proiect. Domnul Nicolescu nu a făcut crime împotriva umanităţii sau fapte deosebit de grave, ca să se impună acest lucru. Îl considerăm un om demn, care îşi trăieşte viaţa cu demnitate cu tot prin ceea ce a trecut şi un om care a făcut foarte multe lucruri bune”, a declarat Primarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică (PSD).

Consilierul independent Dănuţ Dinu unul dintre aleşii care au votat pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare, şi-a motivat votul: ”altfel nu m-aş putea uita în ochii copiilor mei când ajung acasă”. 

Constantin Nicolescu a ispăşit 2 ani şi 3 luni din pedeapsa primită în "Dosarul Şcolilor", pentru accesarea de către CJ Argeş a 900.000 euro, fonduri PHARE, în vederea reabilitării a patru şcoli din judeţ, pe motiv că ar fi fost afectate de inundaţiile din aprilie-august 2005, vizavi de care procurorii DNA au ajuns la concluzia că n-au fost avariate de respectivele intemperii. A ieşit din închisoare în mai 2017.

Nicolescu a fost achitat de ÎCCJ într-un alt dosat în care fostul preşedinte al CJ Argeş a fost trimis în judecată pentru folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale), precum şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care trei în formă continuată).

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite