Combinaţia de cinci plante, eficientă în adenomul de prostată. Cum prepari acasă remediul naturist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adenomul de prostată este cea mai frecventă tumoră benignă care se dezvoltă la bărbaţii cu vârste de peste 60 de ani. Este considerată o afecţiune cu evoluţie insidioasă, pe parcursul mai multor ani, manifestată prin modificări lente asupra aparatului urinar. Pe lângă tratamentele medicamentoase recomandate de medici, există şi soluţii naturiste care pot fi de ajutor.

Statisticile medicale arată că 70 % dintre bărbaţii care au trecut de 60 de ani suferă de această afecţiune. Sub influenţa hormonilor androgeni, are loc mărirea volumului prostatei, comprimarea uretrei conducând la modificări ale actului mictional. 

Jetul urinar cu presiunea slabă este principalul simptom al acestei afecţiuni, însă trebuie precizat că doar medicul poate pune diagnosticul, întrucât există şi alte boli care pot da simptome similare.

Odată pus diagnosticul corect, este necesară începerea tratamentului iindicat de doctor.

Fitoterapia poate fi şi ea de ajutor, natura oferind o serie de plante care ameliorează simptomele.  Folosirea acestora se face însă tot la indicaţiile unui medic.

Iată o combinaţie foarte bună de plante din care se poate prepara, acasă, un extract cu efecte benefice în adenomul de prostată. Preparatul este indicat în uz extern.

"Pentru 10 litri de extract avem nevoie de câte un pumn  din următoarele ingrediente: flori de păducel, flori de limba mielului, frunze proaspete de rostopască şi rădăcină rasă de nalba mare. Se mai adaugă o jumătate de pumn de iarbă neagră. Se fierb 10 litri de apă, timp de cinci minute şi apoi se lasă să se răcească până devină călduţă .În apă se pune amestecul de plante mărunţite şi se lasă să se macereze timp de patru-cinci ore, cu capacul pus. Se strecoară şi se pune lichidul într-un vas de 10 litri din sticlă. Se adaugă apă curată până la limita de 10 l, pentru a reface cantitatea iniţială. Se păstrează la rece. Extractul de mai sus se foloseşte pentru băi de şezut, astfel: se fierb doi litri de apă şi se lasă să se răcească cinci minute, apoi se adaugă 250 ml din extract. Băile se fac în fiecare seară, cât mai  calde (la nivel suportabil)”, explică Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite