Cinci alerte false la Pompieri, într-o singură zi

Cinci alerte false la Pompieri, într-o singură zi

Pompierii atrag atenţia că un apel fals poate ucide oameni care au nevoie de ajutor

Teribilismul şi inconştienţa nu cunosc limite. Mai multe persoane au sunat sâmbătă la 112, anunţând atât izbucnirea unor incendii, cât şi necesitatea unui transport la spital. În toate aceste cazuri a fost vorba de apeluri neconfirmate.

Mai multe persoane au sunat sâmbătă la 112,anunţând atât izbucnirea unor incendii, cât şi necesitatea unui transport la spital. Pompierii de la ISU Argeş au reacţionat prompt şi, la fiecare dintre cazuri, au pornit cu autospecialele sau cu autosanitarele SMURD pentru a le veni oamenilor în ajutor. Numai că, odată  ajunşi la locurile cu pricina au descoperit că, de fapt, au fost victimele unor glume proaste.

Sâmbătă noaptea, la ora 2.10 două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă de la Secţia de Pompieri Câmpulung au fost solicitate să intervină în comuna Cetăţeni, sat Valea Cetăţuii, pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă. Echipajele au fost întoarse din drum de şeful SVSU.

Autospeciale şi ambulanţe SMURD, puse pe drum degeaba

Aproape două ore mai târziu, două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul 1 de Pompieri Piteşti au fost solicitate să intervină în Piteşti, str. Calea Drăgăşani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Apelul nu s-a confirmat.

În aceeaşi zi, la ora 11.26, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă, un echipaj cu autospeciala pentru descarcerare şi un echipaj cu autosanitara SMURD de la Detaşamentul nr.1 de Pompieri Piteşti au fost solicitaţi să intervină în municipiul Piteşti, strada Fraţii Goleşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, numai că, nici aici, apelul nu s-a confirmat.

La ora 14.16, un echipaj cu autosanitara SMURD de la Detaşamentul nr.1 de Pompieri Piteşti a fost solicitat să intervină în municipiul Piteşti, pe strada Victoriei, la o persoană neidentificată, de sex masculin, aproximativ 45 de ani. Apelul nu s-a confirmat nici în acest caz.

Amendă până la 1000 de lei

Spre seară, la ora 17.21, un echipaj cu autosanitara SMURD de la Detaşamentul nr.1 de Pompieri Piteşti a fost solicitat să intervină în municipiul Piteşti, strada Sfânta Vineri, pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane. Numai că şi aici, tot despre un apel neconfirmat a fost vorba.

Legea spune că pentru apelurile false la 112, amenda este cuprinsă între 500 şi 1000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: