Chirurgul depistat cu coronavirus care a mers bolnav la lucru şi a refuzat testarea a îmbolnăvit până acum 23 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Felix Sârboiu, chirurgul de la Spitalul Judeţean Argeş depistat pozitiv cu COVID-19 care a refuzat de două ori să fie testat şi care a mers bolnav la lucru, a îmbolnăvit până acum 23 de persoane. În seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, au sosit încă 16 teste pozitive, după cele şapte venite joi, 17 aprilie.

După cum precizează Emanuel Soare, prefectul judeţului Argeş, medicul Felix Sârboiu a mai îmbolnăvit 4 asistente, 2 infirmiere şi 10 pacienţi. Felix Sârboiu este şeful secţiei de chirurgie vasculară de la Spitalul Judeţean Argeş şi mai lucra şi la Spitalul de la Costeşti. Chirurgul a lucrat bolnav la cele două spitale timp de peste o săptămână şi a refuzat să stea acasă, în ciuda nemulţumirilor colegilor săi.

Prima oară a acceptat pe 6 aprilie să facă un test rapid pentru Covid-19 după multe insistenţe, iar pe 10 aprilie a refuzat să fie supus unui test PCR care ar fi putut confirma infectarea. Medicul, care colaborează şi cu mai multe clinici private, a intrat în contact cu sute de persoane.

Cele 16 persoane depistate pozitiv sâmbătă, 18 aprilie, se adaugă celor şapte confirmate joi 17 aprilie drept pozitive la testul pentru COVID-19: trei asistente medicale, două infirmiere, o îngrijitoare şi un pacient, toţi contacţi ai medicului Felix Sârboiu.

"Conform datelor DSP Argeş, sursa acestor îmbolnăviri este medicul diagnosticat pozitiv care a refuzat testarea timp de o săptămână şi chiar portul măştii de protecţie, deşi avea simptome specifice", spune prefectul Emanuel Soare.

Majoritatea celor 23 de persoane îmbolnăvite de medicul Felix Sârboiu sunt pacienţi sau cadre medicale de la chirurgie vasculară, secţia pe care acesta o coordona. Toate cele 23 de persoane depistat pozitiv au fost deja internate la spitalele din Câmpulung Muscel şi Mioveni.

Până acum au mai fost testate 83 de persoane de la spitalul de la Călineşti, acolo unde lucrează ca medic soţia lui Felix Sârboiu. Rezultatele de acolo nu au sosit deocamdată.

Peste 2.000 de persoane vor fi testate

Că situaţia este una foarte gravă o confirmă şi prefectul Emanuel Soare, care ne-a declarat că „se vor testa tot personalul şi toţi pacienţii de la Spitalul Judeţean Argeş”. Surse medicale ne-au declarat că la ora actuală în spital sunt aproximativ 2.000 de persoane, cadre medicale şi pacienţi. Testările vor începe duminică dimineaţa.

Reamintim că pe numele medicului Felix Sârboiu a fost începută de ieri cercetarea penală, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, într-un dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Medicul Felix Sârboiu este şeful secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean Argeş şi avea simptome specifice de aproape două săptămâni. Pe 6 aprilie, la insistenţele unui coleg medic, a acceptat cu greu să facă un test rapid, după ce iniţial refuzase. Testul, care are o marjă de eroare de 30%, a ieşit negativ. Pe 10 aprilie, o unitate mobilă pentru testare PCR a fost la Spitalul Judeţean Argeş. Însă medicul Sârboiu a refuzat să se treacă pe listă pentru a fi testat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite