Ceaiul care te ajută să scapi de retenţia de apă şi să-ţi menţii rinichii sănătoşi

Ceaiul care te ajută să scapi de retenţia de apă şi să-ţi menţii rinichii sănătoşi

Foto:  infuziedesanatate.ro

Retenţia de apă, o problemă care semnalează dezechilibre renale în organism şi care e luată în serios, de cele mai multe ori, abia când simptomele devin foarte supărătoare, se tratează inclusiv pe cale naturală, cu ajutorul ceiurilor diuretice care ameliorează nu doar simptomele, ci  menţin sănătoasă funcţia renală. Ceiaul de mătase de porumb este printre cele mai eficiente remedii naturiste.

Atunci când, din diverse cauze, procesul de drenare a ţesuturilor nu se realizează în mod corespunzător, se instalează retenţia de apă sau edemul.
 
"Simptomele care indică această problemă sunt creştere rapidă în greutate – este de multe ori unul dintre semnele iniţiale ale retentiei apei; umflături şi dureri musculare; creşterea pulsului – pe măsură ce corpul reţine apă iar braţele şi picioarele se umflă, se îngreunează circulaţia sângelui, iar inima este nevoită să bată mai tare şi mai repede pentru ca sângele să ajungă până la membre; anomalii cutanate – este posibil că la atingere pielea să fie pufoasă (dacă o apeşi cu degetul se formează o adâncitură) ori, din contra, foarte rigidă la atingere; dificultăţi de respiraţie – edemul provoacă umflarea generală a ţesuturilor, iar pe măsură ce aceste ţesuturi se umflă, respiraţia va fi tot mai dificilă“, explică specialistul în fitoterapie Elena Badea, care recomandă, la apariţia acestor semne, consultarea unui medic, cel care va şi pune diagnosticul.
 
Există două mari categorii de retenţie de apă sau de edem: edemul generalizat, care presupune o inflamare a întregului organism, şi edemul localizat, care se referă la o inflamaţie la nivelul unei singure părţi a corpului. Ambele indică probleme renale ce trebuie investigate medical.
 
Disfuncţionalităţile la nivelul rinichilor se tratează nu doar cu medicamente, ci şi prin metode naturale, care însă necesită mai mult timp şi răbdare până la apariţia efectelor benefice.
 
Unul dintre remediile cele mai eficiente este ceaiul din mătase de porumb.
 
„Mătasea de porumb are efecte diuretice puternice: favorizează eliminarea apei şi a sărurilor aflate în exces în organism şi calmează durerile renale. Este indicată pentru tratarea problemelor vezicii urinare şi a rinichilor”,  precizează specialistul în fitoterapie Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.
 
Preparea ceaiului este foarte simplă şi durează câteva minute.
 
„Că să obţinem infuzia, turnăm o cană de apă fierbinte peste două linguriţe de mătase de porumb. Lăsăm la infuzat timp de cinci minute. Consumăm câte două căni pe zi”, mai spune Elena Badea.
 
Specialistul avertizează că atunci când urmăm o cură cu ceai de mătase de porumb trebuie să evităm consumul de alimente acide şi acre. De aceea, înainte de a începe administrarea acestui preparat e nevoie de consultarea unui medic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: