Cea mai modernă secţie ATI din România riscă să fie închisă din cauza unor orgolii politice

Cea mai modernă secţie ATI din România riscă să fie închisă
din cauza unor orgolii politice

Secţia ATI a Spitalulului Orăşenesc Mioveni are 17 paturi FOTO: Primăria Mioveni

Secţia ATI de la Spitalul Mioveni este la un pas să fie închisă începând de miercuri 19 ianuarie, deoarece a fost revocată detaşarea a doi medici ATI. Primarul PSD Ion Georgescu de la Mioveni a scris luni seara o postare foarte dură pe Facebook, iar surse politice au confirmat pentru ”Adevărul” că un membru PSD Argeş, coleg de partid cu primarul de la Mioveni, a cerut revocarea celor două detaşări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secţia ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni, cea mai modernă din România, fusese redeschisă începând din 23 septembrie 2021, după două luni în care a fost închisă din lipsă de personal medical. 

În secţie au fost trataţi sute de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 şi aflaţi în stare gravă. Secţia are 17 paturi, adică jumătate din totalul paturilor disponibile în judeţul Argeş pentru pacienţii cu COVID-19 în stare gravă.

Secţia ATI de la Mioveni riscă să fie închisă deoarece a fost revocată detaşarea a doi medici veniţi de mai multe luni de la Spitalul Judeţean Argeş, pe motiv că şi spitalul de unde veniseră are nevoie de doctori. Iar fără aceşti doi medici, secţia nu mai poate practic funcţiona. 

Iar problema este cu atât mai delicată cu cât numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut mult în ultimele zile. Surse politice au confirmat pentru ”Adevărul” că cel care a cerut revocarea detaşării celor doi doctori este un membru PSD Argeş, coleg de partid cu primarul Ion Georgescu. 

Dacă nu se găseşte o soluţie în cursul zilei de marţi 18 ianuarie, secţia ATI de la Mioveni va fi închisă începând de miercuri 19 ianuarie, iar pacienţii aflaţi în stare gravă vor fi transferaţi.

Spitalul Orăşenesc Mioveni se află între primele cinci spitale COVID-19 din ţară ca număr de pacienţi salvaţi anul trecut.

”O decizie luată din frustrare tipic românească”

Extrem de revoltat, primarul Ion Georgescu de la Mioveni a scris o postare foarte dură pe pagina sa de Facebook.

”Fereşte-ne, Hipocrate, de prieteni! În secţia ATI a Spitalului Mioveni se duc lupte reale pentru viaţă. După un an în care au fost martorii unor drame, în care au oscilat între agonie şi extaz, medicii şi personalul medical din secţia ATI COVID au ieşit învingători din inegala înfruntare cu perfidul virus. Aici, o echipă unită şi inimoasă de profesionişti a scris istorie.

Din păcate, vom intra în istorie, drept cea mai modernă şi performantă secţie ATI COVID din România, pe care s-a pus lacătul! Mai trist este faptul că această decizie nu s-a luat din orgolii politice, ori neputinţă, ci din frustrare tipic românească.

Prin deciziile de revocare a detaşărilor coordonatorilor secţiei ATI COVID de la Mioveni s-a reuşit contraperformaţa la care nu a ajuns o armată de adversari politici, nici măcar atunci când PSD era în opoziţie. Dar au reuşit, acum, prietenii. Nu concepem să renunţăm la acest proiect care funcţionează cu rezultate extraordinare şi în care s-au investit milioane de euro! De ce să tăiaţi aripile acestei echipe, revocând dreptul la performanţă Spitalului Mioveni şi, implicit, reducând sansele la viaţă pacienţilor?

Personal, ştiu ce persoană din Argeş a fost la Ministerul Sănătăţii şi a conceput acest aranjament. Vă mulţumesc pentru grija pe care ne-o purtaţi!”, a fost postarea de pe Facebook a primarului de la Mioveni.

”Adevărul” a luat legătura şi cu Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, pentru a comenta această situaţie delicată.

”Primarul Ion Georgescu va discuta astăzi (n.red. - marţi 18 ianuarie) cu domnul ministru Rafila şi cu domnul secretar de stat Raed Arafat pentru a găsi o soluţie privind secţia ATI de la Mioveni”, a declarat Marcel Ciolacu pentru ”Adevărul”.

Vă mai recomandăm şi: 

O secţie ATI de la un spital din Argeş s-a redeschis după două luni 

Dr. Adrian Ciocănea, medic ATI: „Foarte mulţi pacienţi cu COVID-19 iau tratament din auzite“


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările