„Ce prost am fost că nu m-am vaccinat”. Reacţia unui pacient internat cu SARS-CoV-2 la Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din ce în ce mai mulţi pacienţi cer să fie vaccinaţi după ce ajung la ATI FOTO: arhiva Adevărul
Din ce în ce mai mulţi pacienţi cer să fie vaccinaţi după ce ajung la ATI FOTO: arhiva Adevărul

Un procent însemnat dintre pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 şi internaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Orăşenesc din Mioveni solicită să fie vaccinaţi după ce ajung cu multiple probleme pe paturile de spital.

Până acum, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de la Mioveni au ajuns 275 de pacienţi, iar 70% dintre aceştia au supravieţuit, mulţi dintre ei cerând să fie vaccinaţi înainte de a fi externaţi.

Au fost pacienţi ajunşi la ATI la Mioveni care singuri şi-au dat seama că au greşit. O parte dintre ei au cerut să fie vaccinaţi după ce au ajuns la Terapie Intensivă. ”Ce prost am fost că nu m-am vaccinat”, ne-a spus la un moment dat un pacient internat la ATI în acest an”, precizează medicul Mihaela Terheci, şef compartiment Boli Infecţioase la Spitalul Orăşenesc Mioveni.

”Au fost mulţi pacienţi tineri, care au stat mult acasă şi apoi au ajuns la spital, vă rog să nu vă lăsaţi înşelaţi de boala asta. Debutul simptomatologiei este ca o uşoară răceală, după care urmează 5-6 zile de acalmie, după care urmează bomba ce ne ucide, acel sindrom inflamator ce face ca toate organele să cedeze”, avertizează doctorul Adrian Ciocănea, şef secţie Terapie Intensivă la Spitalul din Mioveni.

Vă mai recomandăm şi:

O secţie ATI din Argeş va fi redeschisă după cinci luni

Medic de la Urgenţe: „Sistemul public de sănătate este pe marginea prăpastiei”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite