Ce program au în acest an copiii puşi să defileze la „Simfonia Lalelor“ din Piteşti. „Era o tradiţie negativă, cu iz comunist“

Ce program au în acest an copiii puşi să defileze la „Simfonia Lalelor“ din Piteşti. „Era o tradiţie negativă, cu iz comunist“

Ani de zile, mii de copii au fost puşi să defileze îmbrăcaţi sumar în faţa unei tribune cu oficialităţi FOTO: Denis Grigorescu

De peste 15 ani, copiii de la şcolile şi grădiniţele din Piteşti defilează în faţa unei tribune cu oficiali la ”Simfonia Lalelelor”, cea mai mare expoziţie florală din România. Anul trecut, au făcut ocolul ţării imaginile cu o fetiţă pusă să stea în cap în faţa premierului Dăncilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Defilarea copiilor în faţa unei tribune cu oficiali era o tradiţie negativă şi cu iz comunist. Nu era normal. Trebuia făcută o schimbare în oraş legat şi de acest eveniment, să ne apropiem de celelalte oraşe ce ne-au luat-o înainte cu zeci de ani. Mi se pare normal ca Simfonia Lalelelor şi parada copiilor să fie pentru toţi locuitorii oraşului, nu doar pentru oficialităţi. Începând cu ediţia din acest an, care are loc în perioada 12-14 aprilie, desfiinţăm acea tribună pe care stăteau oficialităţile. Vom pune în schimb o scenă în faţa complexului expoziţional unde copiii vor putea cânta sau dansa”, spune Sorin Apostoliceanu, noul primar al Piteştiului.

La ediţia de anul trecut a Simfoniei Lalelelor, copii de grădiniţă au fost puşi să defileze în faţa premierului Dăncilă şi a sute de oficiali pe ritmuri de fanfară. O gimnastă de 3 ani a stat chiar în cap în faţa prim-ministrului. Crainicul evenimentului a anunţat fiecare grădiniţă participantă, iar copiii, unii dintre ei neavând mai mult de patru ani, au defilat în faţa oficialilor, alături de premierul Viorica Dăncilă fiind printre alţii Carmen Dan-ministrul Administraţiei şi Internelor şi Graţiela Gavrilescu-ministrul Mediului.

Anul trecut, o fetiţă a fost pusă să stea în cap în faţa premierului Dăncilă FOTO: captură YouTube

Numeroşi copii îmbrăcaţi foarte sumar, deşi vremea de afară de atunci nu era una călduroasă, au fost puşi să danseze sau să facă gimnastică în faţa premierului Viorica Dăncilă.

O mică gimnastă de doar trei ani a fost pusă inclusiv să stea în cap în faţa oficialilor. La final, premierul Viorica Dăncilă, impresionată de micuţă, i-a oferit un buchet de flori.

Discursurile politicienilor, eliminate pentru prima oară

Sorin Apostoliceanu, primar Piteşti: ”Nu vrem să politizăm evenimentul”

Şi tot la ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor, la deschiderea evenimentului nu vor mai fi discursuri ale politicienilor, pentru prima oară după Revoluţie. ”Vor fi doar câteva cuvântări scurte ale ambasadorilor invitaţi. Nu vor mai fi discursuri ale oamenilor politici, nu vrem să politizăm Simfonia Lalelelor. Este o sărbătoare a oraşului şi trebuie să ne bucurăm cu toţii de ea”, mai precizează primarul Sorin Apostoliceanu.

La ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor sunt aşteptaţi peste 100.000 de vizitatori din ţară şi de peste hotare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările