Ce pedeapsă a primit grănicerul francez care a ucis cu bestialitate o prostituată de 18 ani din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandre Verdure, francezul care a ucis cu bestialitate o prostituată de 18 ani din România acum patru ani, a fost condamnat vineri 11 decembrie la 20 de ani de închisoare cu executare.

Magistraţii de la Curtea de Apel din Doubs-Franţa l-au condamnat, ieri, pe Alexandre Verdure, lucrător de frontieră în vârstă de 32 de ani, la 20 de ani de închisoare pentru uciderea „sălbatică” a tinerei Mihaelei Miloiu. Procesul a durat trei zile.

„Nu vreau să fiu condamnat pentru o infracţiune pe care nu am comis-o”, le-a spus criminalul francez vineri magistraţilor, înainte ca instanţa să se retragă pentru a delibera şi a da verdictul.

Alexandre Verdure a fost arestat la un an după comiterea crimei. În faţa judecătorilor şi a juraţilor, acesta a povestit întâlnirea sa cu Mihaela Miloiu, lângă o autostradă din Sullens, în Elveţia, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016.

Verdure a declarat că au apărut două persoane într-o maşină după ce terminase o partidă de sex cu tânăra originară din comuna argeşeană Godeni.

„Şoferul a venit la mine cu un pistol. Mi-a spus să îngenunchez şi să-mi ţin capul până la nivelul solului, aşa am făcut”, a spus francezul, susţinând că nu a văzut ce s-a întâmplat. Bărbatul l-ar fi ameninţat apoi şi i-ar fi ordonat să „facă ce este necesar”, lăsându-l singur cu tânăra care zăcea moartă pe drum.

„Nu este posibil! Vă spunem noi!”, l-a admonestat pe criminal procurorul de caz, subliniind neconcordanţele cronologice din istorisirea sa.

Proxeneţii au fost achitaţi

Tânăra ucisă fusese trimisă să se prostitueze în Elveţia de un clan de proxeneţi din Câmpulung Muscel. Proxeneţii fuseseră achitaţi în 2016 de către un judecător de la Tribunalul Argeş, deşi traficaseră minore şi puseseră copii să cerşească.

Mihaela Miloiu, originară din comuna argeşeană Godeni, a fost ucisă în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016 într-o pădure din Elveţia, la Sullens, aproape de oraşul Lausanne. Trupul ei gol a fost găsit de către mai mulţi pădurari pe 15 decembrie 2016. Corpul avea 26 de răni prin înjunghiere, însă niciuna nu era fatală. Autopsia a arătat că decesul a fost cauzat de fapt de mai multe lovituri la nivelul feţei. Victima avea oasele faciale şi dinţii rupţi şi era de nerecunoscut.

Pentru identificarea acesteia, Institutul de Cercetare Criminală al Jandarmeriei Naţionale din Franţa (IRCGN) a efectuat o reconstituire facială a tinerei pentru a stabili portretul său robot în 3D. Un lucrător de frontieră din Franţa suspectat că ar fi ucis-o pe Mihaela a fost reţinut. Criminalul are 33 de ani, este agent de securitate şi este tatăl unui copil. El locuia în Mouthe (estul Franţei), aproape de frontiera cu Elveţia, şi lucra în apropiere de Lausanne (Elveţia). ADN-ul său a fost găsit pe victimă.

Vă mai recomandăm şi:

Detalii într-un caz înfiorător cu proxeneţi romi. Cum a fost ucisă cu bestialitate o prostituată română de un francez. Chipul i-a fost desfigurat

Cazul sclavului în lanţuri de la Berevoeşti a cărui imagine a făcut înconjurul lumii. Ce pedeapsă a primit astăzi abuzatorul

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite