Ce deserturi inedite se pot face cu florile de salcâm

Ce deserturi inedite se pot face cu
florile de salcâm

Clătitele cu flori de salcâm sunt uşor de preparat FOTO: bucataras.ro

Dincolo de parfumul special, florile de salcâm pot fi utilizate şi pentru a prepara mai multe deserturi. Vă prezentăm în articolul de mai jos două dintre aceste preparate inedite.

Prima reţetă, şi cea mai simplă este cea de clătite cu flori de salcâm. Pentru a pregăti compoziţia aveţi nevoie de 3-4 flori de salcâm, 1 cană cu lapte, 2 linguri cu ulei, 1 vârf linguriţă cu bicarbonat, 1 vârf linguriţă cu sare, 150 grame făină şi zahăr vanilat. Se pun florile de salcâm într-o strecurătoare şi se spală sub jet de apă. Se lasă la scurs, iar într-un bol se pregăteşte compoziţia de clătite din ingredientele mai sus menţionate. La final, în compoziţie se adaugă florile de salcâm. Clătitele le puteţi umple cu dulceaţă, gem sau cremă de ciocolată.

Şi gogoşile cu flori de salcâm se prepară uşor, în aproximativ un sfert de oră. Pentru compoziţie aveţi nevoie de 9-10 flori de salcâm, 2-3 ouă, 150 grame făină, 100 ml lapte rece, 1 plic zahăr vanilat, 1 praf de sare şi 400 ml ulei. Florile de salcâm se ţin de codiţă şi se scufundă cu mare grijă in compoziţie, eventual se toarnă peste ele cu ajutorul unei linguri.

Gogoşile cu flori de salcâm se pun pe rând in ulei încins, eventual cu ajutorul unei linguri mari şi se rumenesc la foc mai mic ca să se pătrundă. Se scot pe o farfurie şi se pudrează cu zahăr vanilat după gust.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: