Cazul sclavului în lanţuri de la Berevoeşti a cărui imagine a făcut înconjurul lumii. Ce pedeapsă a primit astăzi abuzatorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sclavul de la Berevoeşti ţinut în lanţuri FOTO: arhiva Adevărul
Sclavul de la Berevoeşti ţinut în lanţuri FOTO: arhiva Adevărul

Alţi şase stăpâni de sclavi din localitatea argeşeană Berevoeşti au primit pedepse cu închisorea. Sentinţele pronunţate de Tribunalul Argeş nu sunt definitive. Stăpânii de sclavi, aflaţi în prezent în arest la domiciliu, trebuie să achite către nouă victime daune totale de 820.000 de lei.

Până când condamnarea rămâne definitivă, cei şase stăpâni de sclavi rămân în arest la domiciliu.

Iată ce pedepse cu închisoare cu executare au primit cei şase stăpâni de sclavi: Ursu Iosif - 11 ani, Ursu Florica - 8 ani, Furdui Costinel Ionuţ - 14 ani, Marinoiu Marian - 10 ani, Păun Lenuţa - 5 ani şi 4 luni, Daniel Grancea - 9 ani. Ca măsură complementară a sentinţei date pe 2 mai, cei şase nu au voie să părăsească România timp de cinci ani.

Ionel Iordache, una dintre victimele celor şase stăpâni de sclavi este chiar tânărul cu probleme psihice găsit în lanţuri la familia Grancea la descinderile din iulie 2016 şi a cărui imagine a făcut ocolul lumii.

Unul dintre foştii sclavi şi-a omorât tatăl după ce a scăpat din Iadul de la Berevoeşti

Imagine indisponibilă

Lui Ionel Iordache, tânărul găsit în lanţuri acum doi ani, i s-au agravat problemele psihice pe care le avea după ce a stat patru ani ca sclav al lui Daniel Grancea. După ce a fost eliberat de la Berevoeşti, Ionel Iordache  a fost internat la Psihiatrie de câteva ori, însă instituţiile statului au decis să îl elibereze de fiecare dată şi să nu ia nicio măsură împotriva acestuia, deşi avea mari probleme psihice. Anul trecut, pe 23 octombrie, la un an şi patru luni după ce a fost eliberat din iadul de la Berevoeşti, Ionel Iordache şi-a atacat tatăl şi l-a omorât. Tatăl său era infirm, iar Ionel Iordache i-a luat cârja şi l-a ucis cu zeci de lovituri.

Daniel Grancea trebuie să îi plătească fostului sclav daune morale în cuantum de 100.000 de lei.

În martie a.c., alţi şapte stăpâni de sclavi au fost condamnaţi la pedepse cu închisoare cuprinse între 5 ani şi 2 luni şi 18 ani şi 10 luni, trebuind să plătească şi daune de 180.000 de euro la opt victime. Pedeapsa cea mai mare, de 18 ani şi 10 luni, a primit-o Bădală Costinel, pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Acesta a torturat timp de mai multe luni doi minori. Iată care au fost şi celelalte pedepse la închisoare cu executare: Traian Păun (fiul)-10 ani; Păun Petruţa Minuca-8 ani şi 6 luni; Florin Feraru-8 ani, 5 luni şi 10 zile; Feraru Ancuţa Mariana-5 ani şi 2 luni; Păun Traian-11 ani şi 6 luni şi Vasilica Păun-7 ani şi 4 luni. Condamnaţii nu au voie timp de cinci ani să ia legătura cu foştii sclavi sau cu familiile acestora.

La sfârşitul lunii ianuarie a.c., alţi şapte stăpâni de sclavi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 4 an şi 8 luni şi 13 ani de închisoare cu executare. Stăpânii de sclavi condamnaţi acum patru luni trebuie să plătească câte 20.000 de euro daune morale la trei dintre victime: Bratu Ion Cristinel, Arsene Daniel şi Stan Marcel. În septembrie 2017, alţi cinci stăpâni de sclavi de la Berevoeşti au primit pedepse cuprinse între 3 ani şi 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, din care li se va deduce perioada petrecută în arest preventiv. În cazul lor sentinţa e definitivă. Pe rol mai este încă un proces cu alţi 13 de stăpâni de sclavi judecaţi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite