Cazul infractorului vânat timp de trei ani pentru 39 de tâlhării şi multiple violuri. Eliberat prin recursul compensatoriu, a nenorocit recent alte două femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Neaţă, un bărbat de 49 de ani din comuna argeşeană Vlădeşti, a tâlhărit două femei după ce a fost eliberat din închisoare prin recursul compensatoriu. Bărbatul a fost între 1995 şi 1998 cel mai căutat tâlhar din România, având 39 de tâlhării probate şi mai multe violuri la activ. Bărbatul a fost trimis din nou în judecată zilele trecute.

Bărbatul fusese eliberat din închisoare pe 24 aprilie 2018, fiind beneficiar al legii recursului compensatoriu. El fusese condamnat la 3 ani de închisoare pentru tâlhărie, însă a fost eliberat condiţionat, cu un rest rămas de executat de 289 de zile.

La mai puţin de trei luni după ce a fost eliberat, Gabriel Neaţă a tâlhărit o femeie din comuna Mărăcineni, luându-i cerceii sub ameninţarea cuţitului pe barajul din comună. Tâlhăria a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă.

Pe 6 septembrie, bărbatul a ameninţat o adolescentă cu cuţitul în oraşul Ştefăneşti. Fata mergea cu bicicleta pe pasarela din oraş, când Gabriel Neaţă a sărit asupra ei cu un briceag şi, după cum precizează procurorii în rechizitoriu, ”a apucat-o cu mâna stângă de gât, iar cu mâna dreaptă a scos un briceag de culoare maro pe care i l-a pus în zona coastelor”. Numai că fata a început să ţipe, moment în care agresorul a fugit de la faţa locului. Fata a mers către o stradă paralelă, a oprit un autoturism şi a anunţat autorităţile. Dat în urmărire, tâlhărul a fost prins în mai puţin de două ore de o patrulă de jandarmi pe calea ferată din Ştefăneşti, având briceagul asupra lui.

Când l-au căutat în baza de date pe bărbat, poliţiştii au descoperit că acesta avea un cazier foarte bogat, cu zeci de jafuri comise şi mai multe violuri la activ.

Timp de trei ani, în perioada 1995-1998, Gabriel Neaţă a fost cel mai căutat tâlhar din România. Oamenii legii aveau înregistrate peste 40 de tâlhării, toate comise în aceeaşi manieră pe raza municipiului Piteşti. Un individ le punea cuţitul la gât femeilor şi le fura bunurile de valoare (bani, bijuterii) după ce le ameninţa cu moartea. Mai multe dintre victime au fost violate. După trei ani de căutări în toată ţara, în urma unui pont, poliţiştii l-au prins pe Gabriel Neaţă la Piteşti.

În 1998, Gabriel Neaţă a fost arestat preventiv, fiind condamnat la 17 ani închisoare cu executare. Anchetatorii au reuşit să probeze nu mai puţin de 37 de tâlhării. A fost eliberat după 11 ani în septembrie 2009, însă s-a întors la închisoare după o lună, după ce a comis o nouă tâlhărie. A fost eliberat după câţiva ani, iar în 2016 a ajuns din nou în închisoare după o tâlhărie calificată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite