Cadrele Penitenciarului Colibaşi merg în liceele argeşene să le prezinte elevilor oferta de şcolarizare

Cadrele Penitenciarului Colibaşi merg în liceele argeşene să le prezinte elevilor oferta de şcolarizare

Ţinta cadrelor de la Penitenciar sunt elevii din anii terminali

Reprezentanţii Penitenciarului Colibaşi desfăşoară campania de prezentare a ofertei de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, adresată elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a  din liceele argeşene.

Până pe 9 martie, reprezentanţii Penitenciarului Colibaşi desfăşoară campania de prezentare a ofertei de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, adresată elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a  din liceele argeşene.

Pentru cei care îşi doresc să urmeze o carieră în acest domeniu, Administraţia Naţională a Penitenciarelor îi întâmpină şi în acest an cu diverse oferte de studii, prin intermediul celor patru instituţii de învăţământ reprezentative.

Oferta de studii

Astfel, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, prin Facultatea de Poliţie, asigură formarea iniţială a ofiţerilor de penitenciare, studiile având o durată de trei ani.

De asemenea, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti organizează studii universitare de licenţă pentru „Psihologie Informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”, cu aceeaşi durată de trei ani.

O altă instituţie este Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, ce oferă studii de specialitate pentru formarea ofiţerilor de penitenciare în domeniile de licenţă ”Ştiinţe administrative” (specializarea Administraţie publică) şi “Ştiinţe militare şi informaţii” (specializarea Management economico-financiar, Finanţe contabilitate).

De asemenea, Academia Tehnică Militară din Bucureşti formează ofiţeri de logistică şi ofiţeri specialişti din serviciul tehnico-ingineresc. Pentru sistemul penitenciar sunt disponibile locuri în ambele facultăţi ale Academiei, mai exact Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare şi Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament.

O altă instituţie este „Institutul Medico-Militar” din Bucureşti, care pune la dispoziţia doritorilor o programă de învăţământ pentru şase ani de studii la specializările medicină şi medicină dentară şi cinci ani pentru farmacie.

După şcoală, se asigură loc de muncă


Pentru viitorii agenţi de penitenciare există posibilitatea admiterii la Şcoala de Agenţi de Penitenciare de la Târgu Ocna judeţul Bacău, care oferă pregătire specifică domeniului execuţional penal, pe parcursul unui an şi Şcoala Militară de Maiştrii Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Terestre “Basarab I” Piteşti care asigură formarea şi pregătirea profesională a maiştrilor militari şi subofiţerilor necesari Forţelor Terestre şi altor beneficiari din sistemul de securitate naţională, durata de şcolarizare fiind de 2 ani.

Ca puncte forte pentru fiecare dintre ofertele propuse, se asigură gratuit masa, cazarea, echiparea şi asistenţa medicală, precum şi acordarea unei solde lunare în perioada şcolarizării. Imediat după finalizarea studiilor, absolvenţilor li se asigură un loc de muncă, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar şi li se acordă grad profesional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: