FOTO Cabana Urlea, unul dintre simbolurile Munţilor Făgăraş, a ars complet. Focul ar fi fost pus intenţionat

FOTO Cabana Urlea, unul dintre simbolurile Munţilor Făgăraş, a ars complet. Focul ar fi fost pus intenţionat

Cabana Urlea, înainte de incendiul care a mistuit-o. Foto Facebook  Poveştile Carpaţilor

Veche de aproape 100 de ani, Cabana Urlea a ars din temelii. Imobilul, considerat un simbol al Munţilor Făgăraş se afla, oricum, într-o stare avansată de degradare, însă în noaptea de miercuri spre joi a fost pusă la pământ de flăcări. Cel mai probabil este vorba de un act de vandalism.

 
Membrii ONG-ului care iniţiase un proiect pentru reconstruirea Cabanei Urlea au descoperit joi că imobilul principal şi o anexă a acestuia au ars din temelii şi cred că focul ar fi fost pus intenţionat. 
 

"Astăzi am urcat la Urlea pentru prelevarea de probe de teren în vederea realizării studiului geotehnic necesar proiectului tehnic de refacere a cabanei, însă... din vechea cabană Urlea, cele două corpuri de clădire construite între anii 1925 - 1936, astăzi nu am mai găsit decât ceea ce se poate vedea în imaginile de mai jos.

Am luat legătură cu poliţia, am dat declaraţii... încă nu ştim cine şi de ce a avut aceste intenţii să incendieze cabana, însă sperăm ca făptaşii să fie descoperiţi şi traşi la răspundere", scrie pe pagina Facebok Poveştile Carpaţilor.
 
"Rămânem încrezători că Urlea va reveni pe harta munţilor Făgăraş"
 
Asociaţia Poveştile Carpaţilor cere sprijinul celor care pot oferi informaţii legate despre incident.
 
"Intenţia noastră era de a păstra măcar o parte din ce se putea păstra din vechea cabană, însă acum... doar fundaţia a mai rămas în picioare. Acest incident aduce cu sine noi dezavantaje şi întârzieri în ceea ce privesc aprobările şi avizele necesare refacerii cabanei, însă noi vom continua încrezători acest proiect.Title
 
Singura piesă de mobilier ce aminteşte de serile de demult şi a rămas încă aici este masa din poiană. Sperăm totuşi că cei ce vor trece prin poiană să o aprecieze şi să o păstreze pentru viitor.
 
Cu toate că acest incident ne-a fulgerat sufletele, noi rămânem încrezători că Urlea va reveni pe harta munţilor Făgăraş şi îşi va deschide larg porţile către toţi iubitorii de munte, însă pentru acest lucru avem nevoie să ne fiţi alături.
 
Rugăm pe această cale pe toţi cei care au fost în ultimile zile în zonă şi ne pot da informaţii legate de acest incident să ne contacteze aici sau pe privat sau pe adresa de mail povestilecarpatilor@gmail.com", scrie pe pagina Facebok Poveştile Carpaţilor
 
Asociaţia anunţă că proiectul de refacere a cabanei rămâne în continuare în planurile ONG-ului.

"Puteţi susţine în continuare refacerea cabanei Urlea prin donaţii în conturile:

Cont în LEI: RO30 INGB 0000 9999 0760 2164 (ING Bank)
Cont în EURO: RO02 INGB 0000 9999 0820 9694 (ING Bank)", a anunţat Asociaţia Poveştile Carpaţilor.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: