VIDEO Buletine de vot transportate cu maşina personală de un poliţist într-o comună din Argeş. Pe scaunul din dreapta, primarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scandal de proporţii a izbucnit sâmbătă în comuna argeşeană Rucăr, unde buletinele de vot au fost descărcate din maşina personală a unui poliţist, cu care fuseseră transportate cu tot cu primar.

Scandalul a izbucnit după o postare pe Facebook în care se vede cum din maşina personală a unui poliţist sunt  descărcate buletinele de vot preluate azi de oficialii primăriei de la Instituţia prefectului.

"RUCĂR 2020 !!! Buletinele de vot sunt transportate cu maşina personală a agentului de poliţie (...) !!!", a scris pe Facebook Găbiţa Cojocaru.

 "Una dintre maşinile puse la dispoziţie de Primăria Rucăr s-a defectat"

Martorii, care au văzut că din maşină coboară însuşi primarul în funcţie, au sunat la 112. La Rucăr, Poliţia desfăşoară verificări.

"În cursul zilei de astăzi, 26.08.2020, în jurul orei 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un poliţist din Comuna Rucăr a transportat buletinele de vot de la Prefectura Argeş la Primăria Comunei Rucăr cu autoturismul personal.

Având în vedere aceste aspecte, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul IPJ Argeş.

Din primele verificări, s-a stabilit că în jurul orei 07:30, unul dintre poliţiştii încadraţi la Postul de Poliţie Rucăr din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, s-a deplasat, conform planificării, la sediul Biroului Electoral Judeţean Argeş, pentru preluarea materialelor electorale şi însoţirea acestora până la Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală Rucăr.

După ce materialele electorale au fost preluate, în jurul orei 11:00, pe raza municipiului Câmpulung, una dintre cele două masini cu care erau transportate materialele, puse la dispoziţie de Primăria Rucăr, s-a defectat, împrejurare în care materialele din autoturismul care s-a defectat au fost mutate în autoturismul personal al poliţistului care realiza însoţirea transportului, şi duse la sediul B.E.C.C. Rucăr", precizează IPJ Argeş.

   

Buletinele de vot  au fost descărcate din maşina poliţistului

Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor şi luarea măsurilor legale care se impun.

Cât despre faptul că în maşina personală a poliţistului încărcată cu buletinele de vot se afla şi edilul şef din Rucăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş a precizat că "primarul are atribuţia de delegat al Prefecturii în teritoriu şi este cel responsabil cu măsurile de organizare pentru votare".

 Mai puteţi citi şi:

Şofer despăgubit cu o sumă importantă după ce a spulberat un mistreţ. Animalul a sărit în faţa maşinii

 Revoltă etnică într-o comună din Neamţ. Localnicii acuză membri ai comunităţii rome că le-au făcut traiul insuportabil

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite