Berea, ingredientul secret al unei inedite reţete de prăjitură cu ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prăjitura este uşor de preparat FOTO:divascancook.com
Prăjitura este uşor de preparat FOTO:divascancook.com

O reţetă neobişnuită, prăjitura cu ciocolată şi bere Guinness, va fi cu siguranţă pe gustul iubitorilor de bere, ca şi pe cel al pasionaţilor de deserturi inedite. Vă prezentăm mai jos modul de realizare a acestui desert delicios.

Ingredientele ce vă sunt necesare sunt următoarele: 600 grame zahăr, 480 grame făină, o linguriţă praf de copt, 100 grame ciocolată, 140 de grame de cacao, 200 grame unt, 4 ouă mari, o jumătate de litru de bere Guinness şi 300 grame smântână.

Mai întâi, ungeţi o formă rotundă şi tapetaţi-o cu hârtie de copt. Într-un vas mai mare, încălziţi pe aragaz berea şi untul până când untul se topeşte şi lăsaţi apoi să se răcească.

Amestecaţi bine zahărul cu cele 140 grame de cacao. Separat, bateţi bine cele patru ouă şi puneţi-le într-un bol împreună cu smântâna şi amestecaţi bine cu mixerul. Turnaţi compoziţia peste amestecul de bere şi unt.

Următorul pas este de a amesteca făina şi praful de copt, după care încorporaţi-le în amestecul cu bere până când capătă o consistenţă cremoasă. Turnaţi compoziţia în forma de prăjitură şi lăsaţi-o la cuptor timp de 45 de minute la 175 de grade Celsius sau până când trece testul scobitorii. Lăsaţi la răcit apoi 10 minute şi scoateţi prăjitura din formă. Topiţi ciocolata la bain marie, după care lăsaţi-o să se răcească şi împrăştiaţi-o uniform pe prăjitură.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite