Bătrâne înşelate cu peste 11.000 de lei prin metoda: ”Deschideţi la uşă, aţi primit un colet!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naivitatea a două bătrâne le-a golit portofelele cu sume importante de bani. Femeile au deschis uşa apartamentului unor persoane care pretindeau că le livrează nişte colete primite. Una dintre ele distrăgea atenţia, iar cealaltă fura din casă tot ce prindea, de la bani până la bijuterii.

Aşa se face că două bătrâne din Piteşti, în vârstă de 72 de ani, respectiv 74 de ani, au picat în plasa a două femei cu vârste de 33 de ani, respectiv 21 de ani, ambele din Galaţi, care operau printr-o astfel de metodă. ”Au pătruns în locuinţele a două persoane prezentându-le victimelor produse de promoţie şi profitând de neatenţia acestora le-au sustras bijuterii şi bani, prejudiciul ridicându-se la 11.100 lei şi 100 euro.  Suspectele au fost identificate şi pe numele lor a fost întocmit dosar de cercetare penală.”, a spus inspectorul principal Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Pentru a-i păcăli pe oameni, escrocii, operează prin diverse metode. Tocmai de aceea, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, a emis un comunicat prin care atrage atenţia să nu ne lăsăm înşelaţi. ”Recent, infractorii au născocit o altă modalitate prin care să-i înşele pe cetăţeni. Astfel, se prezintă la uşa locuinţei cu un colet susţinând că aparţine unui vecin, dar că acesta nu se află acasă. Prin urmare, îi solicită victimei o sumă de bani pentru coletul respectiv, urmând ca aceasta să-şi recupereze banii de la vecin. Rezultatul? Persoana respectivă a fost înşelată. Ulterior, se dovedeşte ca vecinul nu aştepta nici un colet, acesta conţinând obiecte fără valoare. Au existat mai multe situaţii în care cetăţenii au fost înşelaţi de persoane care au pretins ca sunt fie angajaţi ai unor companii de telefonie mobilă, fie ai unor companii de furnizare servicii, ori s-au dat drept avocaţi sau medici şi au solicitat victimelor virarea unor sume de bani pentru a intra fie în posesia unor premii, fie a beneficia de alte servicii. Indiferent de modul de operare folosit de escroci, cert este faptul că victimele realizează prea târziu că au fost înşelate şi de cele mai multe ori oferă poliţiei date insuficiente pentru identificarea autorilor.”, se arată în comunicat.  

Pentru a nu se mai înregistra astfel de cazuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă:

  • Verificaţi dacă situaţia prezentată este reală;
  • Nu oferiţi sume de bani persoanelor necunoscute indiferent de motivul invocat;
  • Nu divulgaţi datele cu caracter personal;
  • Nu daţi detalii despre vecini.

                        

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite