Bătrână dispărută, găsită într-o pădure din Argeş. A rătăcit desculţă, în ger, circa 24 de ore VIDEO

Bătrână dispărută, găsită într-o pădure din Argeş. A rătăcit desculţă, în ger, circa 24 de ore VIDEO

Captură video IPJ Argeş

O femeie de 74 de ani, din comuna Godeni, judeţul Argeş a fost găsită în viaţă după ce a fost dată dispărută. Poliţiştii fac un apel către cei care au rude în vârstă care locuiesc singure sau în zone izolate, să se asigure că sunt vizitate periodic de o persoană de încredere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dispariţia bătrânei a fost sesizată în noaptea de 27 spre 28 ianuarie. Efective mărite au fost mobilizate pentru căutarea femeii. 
 
"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, împreună cu poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti, au format echipe de căutare, cu jandarmi, pompieri şi salvamontişti câmpulungeni, dar şi echipa canină din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, desfăşurând căutări ample în zonele unde femeia s-ar fi putut deplasa", precizează IPJ Argeş.

Femeia a fost găsită, vineri seara, în viaţă, într-o zonă cu vegetaţie forestieră din comuna Godeni.
 

Plecase de acasă desculţă

Înainte de lăsarea întunericului, bătrâna care suferă de afecţiuni medicale specifice vârstei, plecase fără încălţăminte, a fost găsită de o echipă de poliţişti, pe raza localităţii de domiciliu, într-o zonă cu vegetaţie forestieră.
 
Video: IPJ Argeş

Din fericire, aceasta este în afara oricărui pericol, şi nu a fost victima vreunei infracţiuni, fiind preluată şi transportată la spital, de către un echipaj medical, pentru efectuarea de investigaţii.

O bătrână dată dispărută a fost găsită într-o pădure din Argeş, după o noapte şi o jumătate de zi în care a rătăcit desculţă
Femeia era desculţăi. Foto: IPJ Argeş

Recomandările poliţiştilor

Poliţiştii recomandă ca atunci când aveţi o rudă sau cunoştinţă vârstnică, ce locuieşte singură sau în zone izolate să vă asiguraţi că este vizitată periodic de o persoană de încredere;
 
"Încercaţi să cunoaşteţi cât mai multe din obiceiurile şi locurile frecventate de persoanele vârstnice, în special dacă acestea au mai plecat în trecut, lipsind în mod nejustificat de la domiciliu. În situaţia în care asemenea persoane lipsesc nejustificat, sesizaţi din timp plecarea acestora, pentru a creşte şansele de găsire a persoanei înainte de a suferi leziuni", mai precizează IPJ Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările