Băile cu păducel. Ce beneficii importante aduc organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Păducelul, o plantă medicinală apreciată îndeosebi pentru beneficiile sale asupra inimii şi ale aparatului circulator, are efecte benefice asupra pielii dacă este folosit în apa de baie. Şi tot astfel poate fi de ajutor şi în caz de insomnie.

Aproape toate produsele fitoterapeutice din păducel au capacitatea de a regla tulburările nervoase ale inimii. În plus, au acţiune calmantă asupra sistemului nervos, având în acelaşi timp şi proprietatea de a reduce (puţin, ce-i drept) tensiunea arterială.

Preparatele din păducel au o acţiune tonică asupra muschiului inimii, ducând la o creştere a capacităţii acestuia de a se contracta şi de a pompa sângele în organism. 

„Ajută la dilatarea arterelor coronare, ceea ce duce la o mai bună irigare a inimii. Contribuie la economisirea consumului de oxigen de către miocard. Datorită prorietatilor sale antiaritmice, păducelul pate să regleze unele tulburări de ritm cardiac pe lângă faptul că ajută la scadrea tensiunii arteriale. Contribuie la îmbunătăţirea memoriei datorită unei mai bune irigari a creierului şi, de asemenea, are efect sedativ asupra sistemului nervos", explică, specialistul Elena Badea, administratorul site-ului infuzie de sanatate.ro.

Pentru aceste din urmă efecte, dar nu numai pentru ele, specialistul recomandă şi băile cu păducel.

„Pentru băi se foloseşte un ceai obţinut din doi pumni de frunze şi boabe de păducel, care se fierb în doi litri de apă. Se strecoară şi se toarnă în apa din baie, împreună cu un pumn de sare marină. Pielea, vasele de sânge şi circulaţia sunt activate de către principiile active din păducel, care au efecte benefice şi asupra inimii şi a sistemului circulator", mai spune Elena Badea.

Baia cu păducel este utilă în caz de insomnie, când se poate se face o baie cu frunze şi fructe de păducel, în care se adaugă şi 20 de picături de ulei de lavandă, dar şi pentru pielea sensibilă la frig – se face o baie fierbinte cu frunze şi fructe de păducel, vreme de 15-20 de minute, după care se aplică pe piele un ulei de sâmburi de struguri.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite