Baia revigorantă cu rozmarin. Cum se prepară licoarea folosită ca adaos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatele din rozmarin au indicaţii în afecţiunile cãilor biliare şi hepatice, în rinitele cronice, dar şi în stãrile de debilitate fizicã, astenie şi în convalescenţă. În cele mai multe cazuri, se administrează intern, însă câteva dintre aceste preparate au efecte stimulative şi în uz extern.

Calităţile terapeutice ale plantei sunt date de principalele sale substanţe active.

„Planta conţine flavonoide, acid rozmarinic, ulei esenţial, taninuri, principii amare, acid rezinic, camphor, betacaroten, dar şi vitamina C, calciu, fier, magneziu, triterpene", explică Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Substanţele active din compoziţia sa îi conferă rozmarinului proprietăţi antiseptice, antispastice, digestive, antidoloifice, dar şi tonifiante, planta având are capacitatea de a revitaliza organismul.

„Decoctul turnat în apă de baie combate senzaţia de slăbiciune şi de oboseală. Ca să obţii decoctul ai nevoie de 4-5 linguri de plantă la 1 litru de apă pe care să le fierbi la foc mic timp de 20-30 minute. După scurgerea timpului, strecori şi laşi amestecul obţinut peste noapte, ca să se pătrundă. Dacă peste decoctul astfel obţinut se adaugă o mână de salvie şi una de mentă, devine stimulant", precizează specialistul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite