Avocatul condamnatului în tripla crimă de la Stoeneşti mort în închisoare: „Nu Covidul l-ar fi omorât, ci incompetenţa”. Răspunsul Penitenciarului Craiova

Avocatul condamnatului în tripla crimă de la Stoeneşti mort în închisoare: „Nu Covidul l-ar fi omorât, ci incompetenţa”. Răspunsul Penitenciarului Craiova

Vasile şi Doru Durleci, fratele, respectiv tatăl lui Laurenţiu Durleci, primul găsit vinovat pentru triplul asasinat. Foto: Cristina Stancu

Avocatul lui Doru Durleci, al doilea condamnat în cazul triplei crime de la Stoeneşti-Argeş care a murit, a revenit cu amănunte legate de decesul clientului său, survenit luni într-o unitate spitalicească a Penitenciarului Craiova şi spune că bărbatul ar fi victima nepăsării şi indolenţei. Penitenciarul Craiova a făcut doar câteva precizări privind cauzei morţii deţinutului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Penitenciarul Craiova a transmis miercuri redacţiei Adevărul un răspuns la solicitarea formulată marţi cu privire la precizarea cauzei decesului deţinutului Doru Durleci şi a menţionat doar că bărbatul a murit urmare a unor afecţiuni medicale.
 
"Respectând cadrul medical, datele solicitate nu vă pot fi puse la dispoziţie fiind vorba de datele medicale ale unei persoane determinate: acestea pot fi obţinute numai prin consimţământul celor în drept. Vă confirmăm însă că în data de 29.09.2021, o persoană privată de libertate a decedat într-o unitate spitalicească a Penitenciarului Craiova, urmare a unor afecţiuni medicale. În conformitate cu prevederile legale a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi familia persoanei decedate", se arată în răspunsul transmis redacţiei Adevărul.
 
Avocatul deţinutului şi al familiei acestuia lansează o serie de acuzaţii în acest caz.
 
După ce, iniţial, marţi, anunţase că Doru Durleci ar fi murit de Covid, avocatul Florentin Sorescu a revenit cu precizări legate de decesul clientului său.
 
"Între timp, însă, lucrurile au luat o turnură neaşteptată. Se pare că pe Doru Durleci nu Covidul l-ar fi omorât, ci incompetenţa şi nepăsarea.
În urma unui control au fost prelevate probe pentru a fi trimise la LSM Craiova (sau Bucureşti?) întrucât există indiciile unui (pre) infart peste care s-a suprapus o medicamentaţie greşită.
Un lucru este cert: nu i s-a făcut un al doilea test, iar cei care au iniţiat controlul au găsit o serie de nereguli, înştiinţând familia de acest lucru", a scris, tot marţi, pe Facebook, avocatul Florentin Sorescu. 
 
Apărătorul celor trei condamnaţi a postat pe Facebook şi o înregistrare audio cu soţia lui Doru Durleci.
 
       
Doru Durleci este unul dintre cei trei argeşeni condamnaţi pentru tripla crimă din primăvara anului 2016 - când o tânără de 17 ani, Laurenţia Durleci, tatăl ei, Filip Tinca (37 ani) şi bunicul fetei, Paul Durleci (57 de ani), au fost înjunghiaţi cu 48 de lovituri de cuţit.
 

Cererile lui Doru şi Vasile Durleci fuseseră admise la CEDO

Avocatul Florentin Sorescu încearcă să demonstreze la CEDO că procesul în care Doru şi Vasile Durleci au fost condamnaţi la 15 şi respectiv 20 de ani de închisoare n-a fost unul corect şi că singurul autor al triplei crime de acum cinci ani este Laurenţiu Durleci, celălalt fiu condamnat al lui Doru Durleci, care s-a sinucis în urmă cu câţiva ani, după ce a ajuns în puşcărie. Ambele cereri au fost admise deja, iar Doru Durleci şi fiul său erau în aşteptarea deciziilor CEDO.
   
Ororile de la Stoeneşti-Argeş, petrecute în urmă cu cinci ani au avut loc pe fondul răzbunării lui Laurenţiu Durleci, unul dintre fiii lui Doru Durleci, pentru umilinţele la care tânărul fusese supus. Laurenţiu avusese o scurtă relaţie de concubinaj cu Laurenţia Durleci (nu erau rude, în ciuda coincidenţei de nume), în urma căreia a rezultat un copil. Tânăra l-a acuzat pe bărbat că a bătut-o, iar familia fetei, mai înstărită decât cea a bărbatului, n-a mai fost de acord cu relaţia. Cei doi s-au despărţit şi fiecare dintre ei a intrat într-o altă relaţie de concubinaj. Tensiunile însă n-au încetat.

Familia lui Laurenţiu Durleci a arătat în instanţă că rudele fetei deveniseră foarte agresive. Dovadă şi zecile de plângeri formulate de bărbat împotriva acestora, la Poliţie. Picătura care a umplut paharul a fost un episod derulat într-o piaţă din Câmpulung, unde mama fetei l-a umilit şi bătut pe tânăr cu geanta în cap, de faţă cu noua concubină a acestuia. De aici până la sângeroasele trei crime care au avut loc n-au mai trecut decât câteva ore. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările