Au canalizare de milioane de euro dar rămân la closetul din spatele curţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Constantin  nu-şi permite să se racordeze la reţeaua de canalizare
Elena Constantin nu-şi permite să se racordeze la reţeaua de canalizare

Săptămâna aceasta fost inaugurat, în zona Băbănăi, unul dintre cele mai moderne sisteme de canalizare din municipiul Piteşti. Investitia a costat la 4,5 milioane euro dar de ea nu par interesaţi  chiar toţi cei care locuiesc pe strada Bănănăi.

Elena Constantin  are 83 de ani. Femeia spune că nu-i mai trebuie canalizare deşi recunoaşte că la demararea proiectului a spus că se va racorda. ”Sunt bătrână mamă. La ce-mi mai foloseşte mie asta? Am fata în Germania şi am întrebat-o  zilele trecute, la telefon, dacă e bine să bag şi eu canalizare. Ne-am hotărât să nu mai dăm banii şi pe asta c-am auzit că e scumpă”, spune bătrâna.

 Nici nea Ion, vecinul său, nu este dispus să se racordeze. “Nu cheltui banii pe canalizare acum, că nu-mi permit. Cum am dus-o până acum, o s-o duc şi de acum încolo. Poate peste câţiva ani mă leg şi eu, că tot aici o să stea canalizarea asta, nu?”, spune bărbatul.

 Sunt însă şi mulţi care abia aşteptau finalizarea lucrărilor de canalizare. Este vorba de cei care şi-au ridicat sau îşi ridică aici vile . ”Ginerele meu a pus fosă septică pentru că trebuia să se mute în casa nouă dar acum o să se racordeze la canalizare. Ne-am interest deja la o firmă. Costă câteva milioane dar cred că merită. Mai ales că stăm la oraş, nu? ”, spune  Ilie Iordache, care locuieşte impreună cu soţia, fiica şi ginerele într-o gospodărie nouă de pe strada Bănănăi.

Racordarea la sistemul de canalizare costă câteva mii de lei, în funcţie de distanţa până la record şi de tarifele practicate de executant.  “Depinde de firma cu care cei care se racordează efectuează lucrarea.  Preţurile medii,  sunt undeva la 1600 lei metrul liniar de canalizare şi 600 de lei, metrul liniar pentru conductele de apă, cu toate materialele incluse.“, spune Gelu Mujea directorului SC Apă Canal 2000 SA.

Tot săptămâna aceasta au fost pornite şi două staţii de pompare care aruncă apa menajeră la staţia de epurare din Prundu. Staţiile sunt autonome şi sunt monitorizate permanent de la dispeceratul Apă Canal. În cazul unui incident, echipele de intervenţie pot ajunge la ele câteva minute.

“Sistemul poate îi poate deservi  pe cei 5000 de locuitori ai zonei, însă el fost gândit să facă faţă unui număr mai mare de utilizartori, pentru că în această zonă se va mai construi. Piteştiul se va extinde iar aici spaţiul mai permite cel puţin 100-200 de noi locuinţe.”, spune directorului SC Apă Canal 2000 SA, Gelu Mujea.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite