Antrenoarea fetiţei de 3 ani care a stat în cap în faţa premierului Dăncilă, cercetată de Protecţia Copilului. Instituţia a primit 60 de sesizări din toată ţară

Antrenoarea fetiţei de 3 ani care a stat în cap în faţa premierului Dăncilă, cercetată de Protecţia Copilului. Instituţia a primit 60 de sesizări din toată ţară

Fetiţa de 3 ani în timpul acrobaţiei executate pe asfalt FOTO Denis Grigorescu

Cazul micuţei gimnaste care a stat în cap în faţa premierului Viorica Dăncilă, a miniştrilor şi a mai multor politicieni prezenţi luna trecută la Simfonia Lalelelor de la Piteşti, este anchetat de Protecţia Copilului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii Direcţia Pentru Protecţia Copilului Argeş a primit sesizări din mai multe oraşe ale ţării cu privire la micuţa gimnastă pusă de antrenoarea sa să facă acrobaţii în faţa oficialităţilor prezente la cea de-a 41-a ediţie a Simfoniei Lalelelor.
 
„Am primit mai multe sesizări, aproximativ 60, de la diverse persoane din ţară, prin care ni se solicită să verificăm un presupus abuz, pe de o parte asupra acelei fetiţe cu exerciţiul de gimnastică şi, în general, asupra paradei desfăşurate de preşcolari şi şcolari. Am solicitat informaţii de la Inspectoratul Şcolar, de la Primăria Piteşti, care este organizatorul evenimenului, am discutat cu antrenoarea fetiţei. De asemenea, am solicitat un punct de vedere al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică cu privire la un eventual pericol în care s-ar fi aflat fetiţa în timpul executării exerciţiului”, a declarat, pentru Adevărul, directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei. 
 
DGASPC Argeş: „Părinţii consideră că a fost pusă în pericol”
 
În funcţie de răspunsul Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, se vor decide şi eventualele măsuri împotriva antrenoarei şi organizatorilor evenimentului.
 
„Părinţii au declarat că ei au fost de acord cu participarea minorei la acest eveniment, deci nu e o problemă din acest punct de vedere şi ei nu consideră că a fost pusă în pericol. Acum aşteptăm şi punctul de vedere al Federaţiei. Este important să vedem dacă ei apreciază cumva că, în funcţie de vârsta fetiţei, a executat un exerciţiu peste puterile ei şi dacă exerciţiul pe care l-am văzut ar putea fi o vulnerabilitate. Antrenpoarea nu are nicio legătură cu Direcţia. Ea are un club privat care funcíonează în condiţíile legii... Ar trebui să mergem mai departe şi să vedem exact în ce context funcţionează acest lucru, pentru că noi nu cunoaştem standardele, regulamentele de funcţíonare ale unui astfel de club. Vom vedea ce trebuia respectat şi, eventual, ce s-a încălcat”, a declarat, pentru Adevărul, directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei. 
 
PNL a sesizat Avocatul Poporului 
 
Reamintim că şi  PNL a trimis o sesitare similară instituţiei Avocatul Poporului în legătură cu Parada Florilor la care au defilat sute de copii. „Imaginile care au şocat o ţară întreagă, cu copilul obligat să se rostogolească pe asfalt în faţa tribunei oficiale, reprezintă de fapt un atac brutal la valorile naţiunii noastre şi o amputare a demnităţii umane. Domnul Ciorbea are obligaţia de a implica instituţia Avocatul Poporului într-un mod activ în societate, exercitând şi un rol de educare şi creştere a gradului de conştientizare în societate pe acest subiect. Trebuie să ne spună cum instituţia pe care o patronează poate proteja drepturile copiilor şi să folosească toate pârghiile legale pentru a împiedica asemenea practici învechite şi dăunătoare demnităţii umane”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.
 
Ce spune antrenoarea Nicoleta Andrei
 
Nicoleta Andrei, antrenoarea căreia DGASPC i-a cerut explicaţii, consideră că se încearcă o politizare a  incidentului. 
 
„Simfonia Lalelelor la care participăm cu mult drag şi mândrie argeşeană. Un eveniment marcant pentru toată suflarea piteşteană, la care copiii merg cu entuziazm şi mândrie pentru dragostea faţă de judeţul în care s-au născut şi defilează cu multă nerăbdare şi plăcere în faţa tuturor, nu numai în faţa autorităţilor. Dragii mei, aceste fetiţe sunt mândria tuturor argeşenilor, fetiţe care au scos din anonimat o disciplină sportivă mult apreciată de oameni, mult apreciată de părinţii care doresc să-şi vadă copiii defilând în faţa a mii de oameni. Nu politizaţi copiii, mai bine susţineţi-i, au nevoie de moralitate şi integritate în societate. Merg la concursuri şi obţin locuri fruntaşe, munca de ce nu o discută nimeni, rezultatele de ce nu sunt mediatizate? NU SABOTAŢI COPIII, lăsaţi viitorul nostru să aibă spaţiu de desfăşurare”, a scris antrenoarea Nicoleta Andrei pe Facebook în faţa criticilor internauţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările