Amenzi de zeci de mii de lei pentru comercianţii celebrilor mici de Deduleşti. Ce nereguli mari au fost găsite

Amenzi de zeci de mii de lei pentru comercianţii celebrilor
mici de Deduleşti. Ce nereguli mari au fost găsite

Patru terase au fost închise de comisarii ANPC FOTO: mapio.net

Zeci de comisari de la ANPC au verificat mai mulţi comercianţi ce comercializau pe Dealul Negru celebrii micii de Deduleşti. Iar controalele s-au lăsat cu amenzi mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Controalele de pe Dealul Negru au făcut parte dintr-o campanie amplă, derulată în regiune, care a marcat Ziua Siguranţei Alimentare, marcată pe 7 iunie.

Echipe de comisari OPC din judeţele componente ale Regiunii Sud-Muntenia au controlat cinci operatori economici, care îşi desfăşurau activitatea la popasul din satul Deduleşti din Argeş- popas cunoscut publicului larg pentru celebrii mici aflaţi la vânzare în această zonă -, la patru dintre aceştia oprindu-se temporar prestarea serviciului de alimentaţie publică.

După controale au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale, în valoare de 93.000 lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare 78 kilograme de produse alimentare, în valoare de 2.360 lei.

Principalele abateri constatate de comisari au fost: Comercializarea produselor fără indicarea gramajului acestora; utilizarea de spaţii frigorifice neigienizate; comercializarea unor produse fără elemente de identificare şi caracterizare; nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor (ex. Nerespectarea temperaturii de păstrare indicate de producător).

Vă mai recomandăm şi:

Comisarul şpăgar de la Protecţia Consumatorului, promovat la achiziţii publice fără să aibă studiile necesare

 

Cum evitaţi achiziţionarea jucăriilor periculoase, la ce trebuie să fiţi atenţi


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările