Amenzi usturătoare pentru trei argeşeni plecaţi fără declaraţii pe propria răspundere să transporte un cal. Nici pentru animal n-aveau documente

Amenzi usturătoare pentru trei argeşeni plecaţi fără declaraţii pe propria răspundere să transporte un cal. Nici pentru animal n-aveau documente

Autoutilitara nu era autorizată pentru transportul de animale vii.  Foto: IPJ Argeş

Trei bărbaţi din Argeş au primit împreună amenzi de 7.200 de lei după ce au plecat, fără declaraţii pe propria răspundere, să transporte un cal pentru care nu aveau niciun document.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Mioveni au depistat vineri un bărbat de 46 de ani, din Miceşti, care transporta ilegal, cu o autoutilitară, o cabalină.

Din verificări s-a stabilit că autoutilitara nu era autorizată fito-sanitar pentru transportul de animale vii, iar proprietarul nu înregistrase animalul în Registrul agricol.

Conducătorul autoutilitarei şi proprietarul calului (31 de ani din Mioveni) au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 1.200 de lei, conform HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. 

Totodată, cei trei ocupanţi ai autoutilitarei (respectiv conducătorul auto şi proprietarul animalului transportat şi un al treilea bărbat, de 38 de ani) nu aveau completate corespunzător declaraţiile pe propria răspundere, motiv pentru care au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: