Amenzi de peste 480 de mii de lei, în doar 24 de ore, aplicare în Argeş celor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei

Amenzi de peste 480 de mii de lei, în doar 24 de ore, aplicare în Argeş celor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei

Foto: Facebook Poliţia Română

În ultimele 24 de ore, angajaţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Armatei şi ai altor structuri au participat la mai multe acţiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în judeţul Argeş şi au alicat 340 de sancţiuni contravenţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă


În ultimele 24 de ore, în Argeş au fost verificate 2.655 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină, însă nu au fost întocmite dosare penale noi.

În acelaşi interval au fost aplicate 340 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 481.800 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

"Vă amintim că amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare se măresc. Astfel, minimul amenzii va fi de 2.000 de lei şi maxim de 20.000 de lei, faţă de minim 100 de lei şi maxim de 5.000 de lei, cum erau până ieri.

În acelaşi timp, amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare s-a mărit de la 1.000 la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei", precizează Biroul de presă al Instituţiei Prefectului - Judeţul Argeş.

Trebuie amintit şi că odată cu intrarea în vigoarea a Ordonanţei militare nr. 4, la articolul referitor la sancţiuni se introduce un nou alineat, care prevede că, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni contravenţionale complementare cuprinse în ordonanţele militare: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie, interzicerea accesului la respectivele bunuri prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activităţii, desfiinţarea unor lucrări sau refacerea unor amenajări. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: