Alternativa savuroasă prin care poţi beneficia de proprietăţile usturoiului, dacă nu suporţi mirosul

Alternativa savuroasă prin care poţi beneficia de proprietăţile usturoiului, dacă nu
suporţi mirosul

Foto: plants.ces.ncsu.edu

Consumul de usturoi are beneficii certe pentru organism. Calităţile sale terapeutice, confirmate de studii, sunt însă ignorate de mulţi din cauza mirosului pe care nu toată lumea il agreează. Există însă alternative.

Ştiri pe aceeaşi temă

Folosit ca medicament de mii de ani, usturoiul are, înr-adevăr, proprietăţi benefice, confirmate ştiinţific.
 
Nu e doar un mit capacitatea lui de a preveni şi trata răceala şi gripa, iar componentele sale sulfuroase şi uleiurile esenţiale îl fac un antiseptic, antimicrobian şi antibacterian puternic, eficient în tratamentul multor tipuri de infecţii. 
 
Usturoiul acţionează împotriva mai multor forme de bacterii rezistente la tratamentul cu antibiotic. Mai mult, este de mare ajutor în tratarea diabetului de tip 2. Studiile au demonstrat ca scade nivelul glicemiei.
 
Consumul de usturoi îmbunătăţeşte şi sănătatea inimii, scade tensiunea arterială şi reglează colesterolul şi trigliceridele. Un alt mare beneficiu este legat de reducerea plăcii arteriale.
 
Sunt şi studii care arată că usturoiul diminuează riscul de cancer de colon şi rectal şi previne instalarea bolii Alzheimer prin îmbunătăţirea circulatiei şi reducerea inflamaţiei. 
 
Mai mult, acţionează eficient şi împotriva digestiei leneşe, iar pe deasupra este şi un vermifug eficient.
 
"Consumând de 2-3 ori pe săptămână cel puţin 3-4 caţei de usturoi (doar dacă organismul îl tolerează) poţi beneficia de toate aceste calităţi uimitoare. Nu neapărat ingerat ca atare, ci folosit în salate, supe, sosuri, carne, peşte şi preparate din legume. Dacă ţi-e teamă de problemele cu stomacul pe care le poate genera usturoiul sau te deranjează mirosul său puternic şi persistent, murează-l", recomandă Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro
 

Preparat cu sos de soia sau oţet

Specialistul recomandă şi o reţetă delicioasă de usturoi murat, dulce-acrişor.
 
Ai nevoie de câţiva căţei de usturoi curăţaţi pe care îi pui într-un borcan, turnând deasupra oţet de mere (la fel de bine se poate utiliza şi sos de soia sau le poţi folosi în amestec) cât să acopere întreaga cantitate adăugată anterior.
 
"Borcanul se lasă la macerat, într-un loc călduros timp de aproape o lună. După macerare se strecoară lichidul. Jumătate din lichid se pune într-o cratiţă, adăugând peste el miere în aceeaşi proporţie. Se lasă la foc mic, până când mierea se dizolvă integral. Soluţia rezultată se adaugă peste usturoiul macerat, se acoperă şi mai lasă-l la murat alte 3 săptămâni sau chiar o lună. Ulterior se păstrează la loc rece şi întunecos", ne învaţă Elena Badea
 

Îţi recomandăm să citeşti şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările