Alpinistul Teo Vlad va ajuta un sportiv nevăzător al lotului naţional de paraclimbing să ajungă pe Vârful Elbrus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa Climb Again vrea să ajungă pe vârful Elbrus Foto: Facebook Alex Benchea
Echipa Climb Again vrea să ajungă pe vârful Elbrus Foto: Facebook Alex Benchea

Doi sportivi ai clubului Climb Again, care anul trecut au urcat pe Mont Blanc, vor să atingă şi Vârful Elbrus - 5.642 metri - din Munţii Caucaz. Alpinstul Teo Vlad va fi ghidul montan al unuia dintre ei.

Cei doi temerari sunt Alex Benchea, primul alpinist român complet nevăzător care, în 2019, a ajuns pe Kilimanjaro şi Răzvan Nedu, căpitanul lotului naţional de paraclimbing, ambii sportivi ai clubului Climb Again - centrul care încearcă să ofere o şansă la o viaţă normală copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale cu ajutorul terapiei prin escaladă. În Vara anului trecut, cei doi au urcat pe Vârful Mont Blanc, iar acum se pregătesc de o expediţie pe Vârful Elbrus, programată pentru vara aceasta. Vor mai avea alături un coleg din lotul naţional de paraclimbing: Andrei Popa. Nu pornesc singuri, ci însoţiţi de ghizi.

Alex Benchea va fi însoţit de alpinistul argeşean Teofil Vlad, care i-a mai fost alături la câteva ascensiuni, inclusiv pe Vârful Moldoveanu. 

"Nu te opri din visat niciodată!", este mesajul postat pe Facebook de Teofil Vlad pentru Alex.

Cine este Alex Benchea

Alex Benchea este exploratorul Lotului Naţional de Paraclimbing. Pe lângă căţărat la perete şi la stâncă, Alex este pasionat să cucerească vârfurile lumii. La sfârşitul anului 2019, Alex a pornit într-o expediţie în premieră pentru România, încheiată cu o reuşită: un sportiv cu deficienţe de vedere cucerea unul dintre coloşii lumii. Kilimanjaro - plafonul Africii. Era primul pas. În iulie 2020, tânărul a mai făcut un pas important spre împlinirea visului său şi a urcat, alături de colegul său de club, căpitanul Răzvan Nedu, la 4810, pe Vârful Mont Blanc. 

Elbrus - 5642 m - este următorul vârf ţintit de alpinistul clubului Climb Again. 

Senzaţiile tari şi adrenalina îl impulsionează pe Alex şi îi dau sentimentul că trăieşte.

De precizat că, anul acesta, Alex Benchea a experimentat şi primul lui salt cu paraşuta, de la 4000 de metri altitudine. 

"Hai cu Alex pe acoperişul Europei!"

Echipa care susţine proiectul Climb Again pe vârful Elbrus strânge fonduri pentru expediţie prin campania "Hai cu Alex pe acoperişul Europei!".

„Echipa noastră este hotărâtă să susţină proiectul Echipa Climb Again pe vârful Elbrus din care face parte şi Alex Benchea: “Alpinistul cu ochii albi”. Alex, împreună cu Răzvan Nedu şi Andrei Popa vor urca în luna august pe acoperişul Europei. Ştim că doar împreună putem face o lume mai bună, tocmai de aceea credem în puterea băieţilor de a aduce o schimbare în societate. Mai ştim că ei sunt nişte ambasadori ai comunităţii persoanelor cu dizabilităţi şi echipa noastră este gata să îi susţină în îndeplinirea target-ului final, aceea de a strânge fonduri şi mai apoi de a escalada vârful Elbrus de 5642 metri. Dacă ţi-am stârnit curiozitatea nu mai ezita. Vino în echipa mea şi ajută 3 sportivi din lotul naţional de paraclimbing să ajungă sus pe acoperişul Europei (Elbrus 5642 metri)", se arată în mesajul postat pe Facebook.

     

Despre Climb Again 

Escalada - sportul care presupune căţărarea pe un perete de stâncă sau pe un panou artificial, folosind propriile forţe, obiectivul fiind acela de a ajunge  în vârf sau de a termina un traseu predefinit fără să cazi - este un sport care poate fi practicat inclusiv de către copiii cu nevoi speciale, cu efect terapeutic, iar viziunea clubului sportiv Climb Again este să ofere o şansă la o viaţă normală copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale cu ajutorul terapiei prin escaladă.

"Climb Again este despre ascensiune, despre a merge în sus atunci când provocările te trag în jos, despre a escalada, atunci când urcuşul devine dificil, despre voinţă şi putere, atunci când speranţa pierde din intensitate. Climb Again este acel centru de escaladă unde acţiunile civice sunt susţinute de oameni simpli ca oricare dintre noi.

Plecăm de la premisa că putem face bine împreună, de aceea, misiunea noastră este să oferim acces la o viaţă firească copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale. Ce înseamnă o viaţă firească? Înseamnă o viaţă în care au şansa să îşi atingă propriul potenţial, la fel cum o au şi persoanele valide. Astfel, ne propunem să creăm un cadru în care aceştia să îşi dezvolte abilităţile necesare unei vieţi independente", se arată pe pagina clubului.

 Vă recomandăm să citiţi şi:

 Performanţa unică a doi sportivi nevăzători. „Am mai depăşit de câteva ori imposibilul şi am arătat că se poate“

România se mândreşte cu ei: Doi sportivi care văd împreună 1%, au cucerit vârful Mont Blanc

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite