Administratorul unei societăţi comerciale cu profil silvic din Argeş a fentat statul cu aproape 1,2 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş au finalizat miercuri cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani prin achiziţii fictive de carburant. Prejudiciul e uriaş.

 Faptele s-au petrecut în urmă cu nouă ani. 

"Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011-2013, un bărbat de 51 de ani, din Curtea de Argeş, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale din domeniul silvic, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale, constând în achiziţii fictive de carburant. De asemenea, acesta ar fi replasat ulterior, în patrimoniul societăţii, sumele respective de bani, sub explicaţia falsă de împrumuturi/creditări societateŢ, precizează IPJ Argeş..

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de 1.186.948 de lei: 517.748 de lei, prin modalitatea evaziunii fiscale, iar 669.200 lei, prin modaliatea spălării de bani.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de cel în cauză, până la concurenţa acestuia.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu propunere de trimitere în judecată.

Vă mai recomandăm şi:

Percheziţii la Primăria Capitalei. Sunt vizate Serviciul de autorizări şi Direcţia de urbanism, legat de construirea unor blocuri în Bucureştii Noi

Angajată de la Cadastru, reţinută pentru o mită de 18.000 de lei

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite