Acţiune pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Ce recomandă Poliţia

Acţiune pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Ce recomandă Poliţia

Foto arhivă Adevărul

Joi, poliţiştii argeşeni desfăşoară o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere care se petrec în zona trecerilor la nivel cu calea ferată din Judeţul Argeş.

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Argeş, împreună cu poliţiştii structurilor rutiere şi cu poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Argeş, vor desfăşura, timp de mai multe ore, activităţi la trecerile la nivel cu calea ferată fără bariere, cu scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse în zona acestora.

Activitatea are ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente.

"Reamintim prevederile legale referitor la trecerea la nivel cu calea ferată:O.U.G. 195/2002R – Codul Rutier, prevede: Art. 60. (1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovadă de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz;H.G. 1391/2006 – Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, prevede: Art. 69. (1) Trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără bariere sau semibariere se semnalizează, după caz, cu indicatoarele Trecere la nivel cu calea feratăsimplă, fără bariere sau Trecere la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere, însoţite de indicatorul Oprire", precizează IPJ Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: