A murit fostul mare fotbalist Viorel Turcu. Mesajul emoţionant al lui Duckadam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duckadam şi Viorel Turcu erau prieteni de peste trei decenii FOTO: Facebook/ Viorel Turcu
Duckadam şi Viorel Turcu erau prieteni de peste trei decenii FOTO: Facebook/ Viorel Turcu

S-a stins din viaţă fostul mare fotbalist Viorel Turcu, fost jucător la FC Argeş, Dinamo, FC Olt şi Steaua. Viorel Turcu, care avea trei titluri de campion în palmares, a jucat şi împotriva lui Maradona în 1982, într-un amical disputat la Rosario de România cu Argentina.

Viorel Turcu avea 60 de ani, iar viaţa l-a supus la numeroase drame. Avea ambele picioare amputate din cauza unui diabet instalat în 1996, soţia i-a murit în 2015, iar în 1984 şi-a pierdut şi fiica în vârstă de doar o lună, din cauza condiţiilor din spital.

„Trebuia sa ne vedem pe 1 Decembrie. Am vorbit aseară. Azi... ne-ai părăsit fără niciun preaviz. Rămas bun, prieten drag! Dumnezeu să te odihneasca in pace!”, a fost mesajul emoţionant transmis de către fostul mare portar Helmuth Duckadam la aflarea veştii triste. Duckadam era bun prieten cu Viorel Turcu de mai bine de trei decenii.

Viorel Turcu avea trei titluri de campion naţional, obţinute cu FC Argeş, Dinamo şi Steaua. A făcut parte din marea echipă a lui FC Argeş, ieşind campion în 1979, după memorabilul meci câştigat cu Dinamo cu 4-3. La FC Argeş, Viorel Turcu a jucat 86 de meciuri, marcând 10 goluri.

În 1982, Viorel Turcu a jucat în şapte partide pentru România, inclusiv în amicalul cu Argentina lui Maradona de la Rosario, pierdut cu 1-0, şi a înscris un gol într-o victorie cu Japonia.

Vă mai recomandăm şi:

Au fost strânse fondurile necesare pentru sprijinirea lui Viorel Turcu

Portarul care a jucat şi cu Dobrin, şi cu Hagi. Pe care îl consideră mai bun

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite