Şpagă în bormaşini şi geci la Protecţia Consumatorului Argeş. Decizia instanţei în cazul celor doi comisari acuzaţi

Şpagă în bormaşini şi geci la Protecţia Consumatorului Argeş. Decizia instanţei în cazul celor doi comisari acuzaţi

Procesul comisarilor Paul Zamfir şi Dumitru Boboc va începe anul viitor FOTO: ANPC

Judecătorii de la Tribunalul Argeş au decis în această săptămână ca cei doi comisari de la OPC Argeş trimişi în judecată pentru luare de mită să fie cercetaţi sub control judiciar. Timp de aproape patru luni, Paul Zamfir şi Dumitru Boboc au fost în arest la domiciliu.

Comisari la Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Argeş, Paul Zamfir şi Dumitru Boboc au fost trimişi în judecată acum şase luni de către procurorii anticorupţie, procesul urmând a începe cel mai probabil în ianuarie 2022.

Conform rechizitoriului DNA, mita cumulată primită de către cei doi se ridică la câteva mii de lei. Ca să nu îi amendeze pe comercianţii prinşi cu nereguli, comisarii de la OPC Argeş cereau de la bormaşini până la geci cu reducere. În mai multe cazuri, mita a fost primită chiar în sediul OPC Argeş.

Pe 12 februarie a.c., după un control la o firmă ce vindea haine în incinta unui complex comercial din Piteşti, comisarul Dumitru Boboc i-a cerut reprezentantului firmei să îi facă o reducere de 250 de lei din preţul unei geci, reducere pe care a şi primit-o, cumpărând geaca la preţul de 500 de lei în loc de 750 lei. Pentru că a primit o reducere, Dumitru Boboc nu a dat vreo sancţiune firmei respective.

Pe 7 aprilie a.c., comisarul Paul Zamfir, împreună cu un alt coleg devenit apoi martor în dosarul DNA, a mers să controleze o firmă din Piteşti ce comercializa unelte şi scule pentru ateliere auto. La control, reprezentanţii OPC Argeş au găsit mai multe produse expirate, motiv pentru care ar fi trebuit să amendeze firma cu 2.000 de lei.

Numai că, după cum precizează procurorii anticorupţie, „În timpul controlului, comisarul Paul Zamfir s-ar fi arătat interesat de obţinerea unei maşini de găurit cu acumulatori, sens în care a purtat discuţii cu inculpata (.....), ocazie cu care cea din urmă i-ar fi spus că-i va face rost”. Iar pe 12 aprilie a.c., comisarul Paul Zamfir a revenit la sediul firmei, unde a primit două bormaşini în valoare de 800 de lei, una dintre acesteia fiindu-i dată colegului de la OPC Argeş care în luna mai a.c. a devenit martor în dosarul de luare de mită. 

Vă mai recomandăm şi:

„Model” de şpagă: bormaşini gratis şi reduceri la geci. Unde primeau mita comisarii de la OPC Argeş

Doi comisari de la OPC Argeş, reţinuţi de procurorii DNA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările