ŞOCANT Sinucideri în lanţ în Argeş

ŞOCANT Sinucideri în lanţ în Argeş

Toţi cei trei sinucigaşi au apelat la ştreang pentru a-şi încheia socotelile cu viaţa

Trei persoane şi-au pus capăt zilelor ieri în judeţul Argeş. Este vorba de o femeie cu probleme psihice şi de doi bărbaţi care au ales moartea ca ultimă soluţie la problemele lor. Unul dintre ei ăşi ipotecase casa, iar celălalt se afla în plin proces pentru o bucată de pământ.

Zi neagră ieri pentru judeţul nostru. Trei persoane au ales, din varii motive, să-şi pună capăt zilelor. Oamenii legii au avut de anchetat ieri trei sinucideri.

Este vorba de cazul unei femei cu probleme psihice şi de cazul unui bărbat care risca să îşi piardă casa după ce a ipotecat-o, iar altul se judeca pentru un teren cu o rudă.

Dispeceratul 112 a primit ieri după-amiază telefonul unui bărbat disperat, din comuna Bălileşti care anunţa că şi-a găsit soţia spânzurată. Filea Lixandru, de 53 de ani, a recurs la acest gest după ce mai ameninţase în repetate rânduri că îşi va lua viaţa. Femeia suferea de afecţiuni psihice şi, într-un moment de neatenţie din partea soţului, a luat o sfoară pe care a legat-o de o grindă, sub o magazie şi şi-a dat drumul în gol.

Chiar dacă medicii de la Ambulanță au sosit în scurt timp la locul sinuciderii, aceștia nu au mai putut face nimic pentru a o salva pe femeie. Cei doi soți nu aveau copii.

Ipoteca pe casă l-a băgat în mormânt


Aceeaşi soartă tristă a avut-o şi Ion Pătraşcu, de 51 de ani, din comuna Suseni.

La doar câteva ore de prima sinucidere, bărbatul, măcinat de problemele pe care le avea, a ales ca ultimă soluţie să-şi pună capăt vieţii. 

Bărbatul fusese căsătorit de două ori şi din prima căsnicie avea doi copii care plecaseră la muncă în străinătate. Nici din partea celei de-a doua soţii nu a găsit înţelegere, femeia părăsindu-l în urmă cu cinci ani.

Ion Pătraşcu locuia acum cu mama sa şi avea o frizerie în Piteşti la care lucra chiar el, pentru a mai câştiga un ban.

“De câteva zile l-am văzut acasă, nu se mai ducea la muncă pentru că nu mai plătise chiria la frizerie şi o închisese.Era foarte supărat şi abătut, dar nu ne aşteptam să facă aşa ceva”, mărturisea îndurerat Traian Stan, vărul bărbatului.

Pentru a face rost de bani, Ion Pătraşcu împrumutase 2650 de euro de la o persoană necunoscută, cu o dobândă de 15%, iar pentru a garanta că va plăti suma, ipotecase casa.

Nu a mai reuşit să plătească ratele lunare şi de teamă să nu rămână fără casă a ales să-şi pună capăt zilelor. Bărbatul a fost găsit spânzurat în baie, cu un cablu electric, chiar de mama sa.

Alături lăsase un bilet în care a scris:”Îmi pare rău că am ipotecat casa și am făcut probleme. Mamă, să iei legătura cu băiatul mei din Italia, să te ajute cu banii.”

S-a spânzurat din cauza unui litigiu

Al treilea caz a fost cel al unui bărbat din comuna Călinești. Ion Dumitrașcu, de 67 de ani a fost găsit spânzurat pe prispa casei. Bărbatul lucrase ani de zile la Penitenciarul Colibași și se afla de 10 ani în proces cu niște rude pentru o casă și terenul de sub ea.

De curând instanța a hotărât să-i acorde lui casa, însă litigiul continua pentru teren, iar astăzi cele două părți aveau termen în proces.

Supărat că procesul durează de mult timp, bărbatul a decis să-și pună capăt zilelor chiar în casa pe care o câștigase de curând. În urma sa a lăsat un bilet în care a scris: “Mulțumesc instituțiilor statului pentru situația în care am ajuns!”

“Știu că era supărat în ultima perioadă din cauza procesului. Se plângea că durează de mulți ani. Din ce îmi spusese, am înțeles că îi rămăsese casa lui și se judecau în continuare pentru teren. Nu pot să cred că a făcut așa ceva”, spunea un vecin de-al bărbatului.

Pentru oamenii legii nu există nicio îndoială că în toate cele trei cazuri a fost vorba de sinucidere.

“Cadavrele au fost trimise la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzelor exacte ale decesului”, a declarant agent principal Laura Folea, purtător de cuvânt al IPJ Argeș.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: