Şase proxeneţi au pierdut la păcănele banii câştigaţi de prostituate

Şase proxeneţi au pierdut la păcănele banii câştigaţi de prostituate

Proxeneţii au fost duşi la audieri la sediul DIICOT Piteşti FOTO: DIICOT

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Piteşti, au efectuat miercuri, 24 noiembrie, percheziţii domiciliare, în judeţele Argeş, Vâlcea şi Mureş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane şi proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2021, şase persoane bănuite ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, opt persoane, pe care le-ar fi constrâns să practice prostituţia, în municipiile Târgu Mureş, Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reţinând sumele de bani obţinute din activitatea de prostituţie.

În activitatea infracţională, persoanele ar fi transportate în diverse oraşe din România, inclusiv la Piteşti, cazate în moteluri sau apartamente închiriate. Ulterior, persoanele bănuite ar fi postat anunţuri, în vederea atragerii de clienţi.

De asemenea, membrii grupului ar fi supravegheat atent persoanele, le-ar fi restrâns libertatea de mişcare şi ar fi folosit ameninţări şi violenţa fizică, pentru a le constrânge să practice prostituţia.

Victimele ar fi fost lovite, ameninţate cu moartea şi cu săvârşirea unor infracţiuni îndreptate asupra copiilor lor, minori, fiind ameninţate cu divulgarea, către terţe persoane, a faptului că acestea se prostituează.

Din banii obţinuţi din activitatea infracţională, membrii grupului şi-ar fi achiziţionat autoturisme de lux, iar sute de mii de lei ar fi fost pierdute în sălile de jocuri de noroc.

La sediul D.I.I.C.O.T. Piteşti au fost aduse la audieri 26 de persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul inspectoratelor de jandarmi judeţene Argeş, Vâlcea şi Mureş.

 

Vă mai recomandăm şi:

Traficanţi de droguri, reţinuţi de poliţişti. Timp de aproape un an au vândut droguri şi substanţe psihoactive

 

Patru persoane, reţinute pentru trafic de droguri. Doi dintre suspecţi, prinşi în flagrant în timp ce ridicau coletele de la o firmă de curierat FOTO VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările