Încă un bebeluş cu insuficienţă renală din Argeş a murit. Alţi 4 copii sunt în stare gravă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei lor

Încă un bebeluş cu insuficienţă renală din Argeş a murit. Alţi 4 copii sunt în stare gravă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei lor

Fetiţa care a murit în această dimineaţă era intubată încă de săptămâna trecută.   FOTO Arhivă Adevărul

Numărul victimelor din valul de îmbolnăviri care s-a abătut asupra bebeluşilor din Argeş a ajuns la două. Copilul care a murit în această dimineaţă la Spitalul Marie Curie din Bucureşti este tot o fetiţă. Alţi 4 copii din cei 10 internaţi aici sunt în stare gravă.

 
Micuţa care s-a stins în această dimineaţă era din Piteşti, avea 11 luni  şi era intubată încă de săptămâna trecută. Fetiţa fusese adus[ la spital în data de10 februarie, la 24 de ore de la primele simptome de diaree.


Ca şi în cazul celeilalte fetiţe din Argeş, decedată pe 4 februarie, bacteria E.coli este cee care i-a provocat sindromul hemolitic uremic.
 
La ceastă oră, 10 copii din judeţul Argeş sunt internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti. Patru dintre ei, aflaţi la Terapie Intensivă sunt în stare gravă, unul fiind ventilat mecanic. Alţi şase copii sunt la secţia Nefrologie.

Autorităţile încă bâjbâie în privinţa sursei îmbolnăvirilor. A fost declanşată o anchetă pentru a stabili cum au contactat copiii infecţia, dar, deocamdată nu au rezultatele.
 
 Ar putea fi deschis un nou dosar penal 
 

 În urmă cu trei zile, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul Dianei Maria Oncescu, fetiţa de 11 luni din Topoloveni care a murit la scurt timp după ce a fost transferată la Bucureşti cu sindrom hemolitic uremic, precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni. Preluarea a fost făcută la câteva zile după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul micuţei. În plus, şi Avovcatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Citeşte şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările