În Austria, elevii se testează singuri pentru COVID-19: „Fără cadre medicale, fără reclamaţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stabilită în Austria cu familia din 2018, Carmen Constantin (dreapta) povesteşte cum s-a testat unul dintre cei doi băieţi ai săi FOTO: arhiva personală
Stabilită în Austria cu familia din 2018, Carmen Constantin (dreapta) povesteşte cum s-a testat unul dintre cei doi băieţi ai săi FOTO: arhiva personală

Stabilită în Austria din august 2018 cu soţul şi cei doi băieţi, o româncă originară din Piteşti a povestit pe pagina sa de Facebook cum se testează singuri pentru COVID-19 elevii din Austria.

Din august 2018, Carmen Constantin, o jurnalistă din Piteşti, s-a mutat în oraşul austriac Linz cu soţul (care este grafic designer) şi cei doi băieţi. Sistemul de educaţie din Austria a impresionat-o pe Carmen, care spune că „şi în Austria părinţii dau bani la şcoală, însă niciodată pentru perdele, scaune, cretă sau parchet. Se plătesc, totuşi, materialele pentru lucru manual (cumpărate la nivelul clasei, în funcţie de necesităţi), mere pe care le consumă copiii zilnic, un fond al clasei de 10 euro pe an”. În Austria există o singură şedinţă cu părinţii într-un an şcolar.

Carmen Lis a povesit pe contul său de Facebook şi cum în Austria elevii se testează singuri pentru a vedea dacă au fost sau nu infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Victor, unul dintre băieţii săi, este elev în clasa a III-a la o şcoală din Linz. Iar luni 15 februarie a început semestrul al II-lea şi testarea obligatorie pentru COVID-19. Iată ce spune Carmen Constantin: „Ne puneam problema cine îi testează. Ei înşişi se testează, dragilor, chiar copiii! Au fost instruiţi de către învăţătoare cum să folosească testul şi cum să urmărească rezultatul. „Am băgat beţişorul în nas, nu foarte adânc, l-am învârtit pe fiecare nară de câte 5 ori, apoi l-am pus pe un pliant de la test, am turnat 6 picături de soluţie peste el şi am aşteptat", mi-a povestit copilul. A durat cam o oră operaţiunea în întreaga clasa, dar toţi s-au descurcat. Fără cadre medicale, fără reclamaţii şi fără eşec. Na, belea!”

Vă mai recomandăm şi:

Cum se face şcoală în Austria în vremea pandemiei: „Şcolile printează materialele de lucru pentru toţi copiii. Un părinte cu mască ia materialele noi şi le lasă pe cele lucrate”

Principiile educaţiei în Austria: sport, autocorectare şi recompense. „Nu pleci de la şedinţa cu părinţii nervos pe copilul tău“


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite