500 de elevi şi profesori au protestat, astăzi, în curtea Liceului de Chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii şi profesorii au protestat mai bine de două ore în curtea liceului  FOTO Laurenţiu Ionescu
Elevii şi profesorii au protestat mai bine de două ore în curtea liceului  FOTO Laurenţiu Ionescu

Protest spontan, astăzi, în curtea Colegiului Tehnic ”Costin D. Neniţescu”, din Piteşti. Aproape 500 de elevi şi profesori au ieşit în curtea instituţiei de învăţământ, ân semn de nemulţumire a faptului că respectivul liceul va fi comasat cu Liceul ”Mihai Viteazul”, mutându-şi, astfel, sediul acolo.

Aproape 500 de elevi şi profesori au scandat, astăzi, în curtea Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenitescu”, cunoscut ca fiind Liceul de Chimie din Pitesti. Spiritele s-au încins când au aflat că sunt obligaţi să se mute într-o altă clădire începând cu 1 septembrie. Decizia aparţine Consiliului Local, care a hotărât comasarea celor două licee, pentru a economisi astfel bani la întreţinere. Elevii se plâng că nu pot ajunge la noul sediu al liceului, situat lângă Stadionul din Trivale, pentru că nu există mijloc de transport până acolo. De cealaltă parte, dascălii susţin că prin comasare, 18 profesori din cei 56 care predau la Colegiul Tehnic, îşi vor pierde locul de muncă. De asemenea, ei susţin că nu vor mai avea laboratoare, unde copiii fac practică, fiind un liceu cu profil de chimie.”Noi ne-am înscris la acest liceu tocmai datorită faptului că beneficiază de şase laboratoare. Am învăţat multe aici. Ceea ce nu voi putea face în continuare la un liceu cu profil mecanic, aşa cum este Liceul Mihai Viteazul. Noi nu avem autobuz să ajungem la Stadion, unde este situat liceul celălalt. Mai mult, este o cheltuială în plus, pentru că cei mai mulţi dintre noi stăm în apropiere.”, ne-a spus Loredana, una dintre eleve.

  Dascălii susţin că nu se vor lăsa cu una cu două şi vor să meargă până la Minister cu doleanţa lor. ”Noi avem şase laboratoare. Copiii fac practică aici. Nu ne vor putea asigura ei în cealaltă parte, unde este liceu cu profil mecanic, aceleaşi condiţii pe care noi ni le-am creat. Podeaua în laboratoare este specială, anti-acid, avem instalaţii de gaze, fosa speciala...doar lucram cu soluţii toxice. Nu vor avea ei bani să ne facă noi laboratoare”, a declarat Iulia Georgescu, membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului. Dacsălii se tem şui de faptul că mulţi dintre ei vor rămâne fără locul de muncă. ”Noi suntem la acest moment 56 de cadre didactice. Dintre noi, 18 au fost anunţaţi că vor fi evaluaţi şi îşi vor pierde locurile de muncă prin comasarea liceelor.”, ne-a spus Manulea Hâş, profesor al Colegiului Tehnic Costin Neniţescu.

  Deşi elevii susţin că nu vor mai putea ajunge la noul sediu al liceului, iar profesorii se plâng de faptul că nu vor mai dispune de laboratoare, autorităţile sunt de altă părere. Viceprimarul municipiului Pitesti, Laurenţiu Zidaru, ne-a declarat: ”În ceea ce priveşte transportul, se va crea o alveolă lângă liceu şi autobuzele care urcă în Războieni vor ocoli şi vor ajunge şi la liceu. Iar laboratoarele nu vor fi o problemă pentru că vom aloca bani pentru înfiinţarea a trei laboratoare la stanarde europene.” Profesorii şi elevii spun că vor mai continua protestele şi sunt hotărâţi să ceară ajutorul Ministerului Educaţiei. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite