38 de persoane reţinute după audierile de miercuri seara, în dosarul sclavilor de la Berevoeşti - Argeş

38 de persoane reţinute după audierile de miercuri seara, în dosarul sclavilor de la Berevoeşti - Argeş

Cei 38 de indivizi reţinuţi aseară sunt membrii ai celor 9 grupări infracţionale care acţionau la Berevoeşti

Audierile care au urmat celor 40 de percheziţii domiciliare desfăşurate miercuri la Berevoeşti, acolo unde mai multe grupuri infracţionale au recrutat, sechestrat şi exploatat, în decurs de 8 ani, 40 de persoane, printre care şi copii, s-au încheiat cu reţineri. 38 de persoane sunt acuzate de trafic de persoane şi de trafic de minori. Anchetatorii mai au însă alţi 52 de suspecti care trebuie sa dea explicaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cei 38 de indivizi reţinuţi aseară sunt membrii ai celor 9 grupări infracţionale care acţionau în reţeaua ce racola prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

Metodele la care recurgeau aceşti indivizi pentru constrângerea victimelor presupuneau nu doar lovituri aplicate victimei în mod repetat şi regulat cu palmele, pumnii, picioarele, biciul şi diverse obiecte contondente, ci şi umilinţe crunte. 

Într-unul din cazuri, un bărbat cu handicap fizic şi intelectual, spre exemplu, răpit şi obligat să cerşească în folosul uneia dintre familiile membre ale grupări, victima era înfometată, legată cu lanţul pe timpul nopţii, şi "dezbrăcată complet şi stropită alternativ cu apă rece şi caldă,  legată de mâini şi picioare şi pusă să mănânce de pe jos".

Reamintim că miercuri, procurorii DIICOT Piteşti şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti şi Craiova au reuşit destructurarea grupării din satul Gămăceşti, comuna Berevoeşti, care se ocupa cu maltratarea şi sechestrarea unor persoane trimise la cerşit. 40 de descinderi au avut loc la Berevoeşti, iar oamenii legii au descoperit cinci dintre victime: trei adulţi şi doi copii, minorii fiind predaţi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş.

Cele 38 de persoane pentru care au fost emise mandate de reţinere pentru 24 de ore, vor fi duse, joi, în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările