2400 de elevi argeşeni primesc două ghiozdane la început de an şcolar: unul de la Consiliul Judeţean şi altul de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul "Primul ghiozdan" al CJ Argeş se suprapune cu cel al Ministerului Educaţiei, astfel că, dintr-un total de 5770 de elevi câţi s-au înscris în clasa întâi, 2400 vor primi câte două pachete cu rechizite.

În acest început de an şcolar, Consiliul Judeţean şi Ministerul Educaţiei se „bat” în oferte pentru elevi.

Consiliul Judeţean Argeş a adoptat în şedinţă ordinară acordarea unui ghiozdan cu sigla instituţiei pentru fiecare elev care păşeşte în clasa întâi, în total fiind nevoie de 5770 de ghiozdane gata echipate. Conducerea CJ a anunţat ulterior că valoarea fiecărui astfel de pachet este de 50 de lei.

Ulterior, şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Argeş a anunţat că există un program guvernamental prin care elevii cu o situaţie financiară precară vor fi ajutaţi de Ministerul Educaţiei să treacă peste grija achiziţionării de rechizite. Astfel că, în Argeş, 2400 de micuţi de clasa întâi vor intra în posesia acestor pachete, a căror valoare este de 25 de lei per elev. În total, Ministerul acordă 16.500 de pachete cu rechizite, valoarea totală fiind de 427.887 de lei.

"Între 10 şi 12 septembrie, elevii argeşeni din clasa întâi vor avea ghiozdanele cu rechizite", a spus, astăzi, Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş.

„Cei de la CJ ar fi trebuit să ne consulte înainte, dar nu există comunicare între noi şi ei. Cât despre sigle, dacă le pun pe ghiozdane, asta înseamnă politizare şi nu ar trebui să procedeze astfel”, a spus Gabriel Bratu, inspector general al IŞJ Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite