Cum a scăpat un şofer de amenda rutieră doar în baza declaraţiei soţiei. Bărbatul fusese sancţionat pentru neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni

Cum a scăpat un şofer de amenda rutieră doar în baza declaraţiei soţiei. Bărbatul fusese sancţionat pentru neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni

Sancţionat cu patru puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru că nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni, un şofer din Bucureşti a contestat procesul verbal întocmit de poliţist şi reuşit, luna această, să răstoarne prezumţia de legalitate şi temeinicie a documentului, folosindu-se de declaraţia soţiei.

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a lovit un copil de 3 ani cu maşina şi a fugit. Băieţelul a murit ulterior la spital

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a lovit un copil de 3 ani cu maşina şi a fugit. Băieţelul a murit ulterior la spital

Un şofer care a ucis un copil de 3 ani în timp care îşi ţinea propriul copil în braţe la volan a fost condamnat definitiv vineri, 18 ianuarie, de magistraţii Curţii de Apel Piteşti. În 2013, Ciprian Laurenţiu Barbu a accidentat mortal un băieţel în vârstă de 3 ani. Poliţiştii au stabilit că accidentul a avut loc în timp ce şoferul, aflat al volanul unui Renault Clio, îşi ţinea în poală propriul copil.

Alifia de vâsc, leacul util în cazul degerăturilor uşoare

Alifia de vâsc, leacul util în cazul degerăturilor uşoare

Inflamaţiile, iritatiile, rănile şi leziunile provocate de acţiunea frigului asupra ţesuturilor necesită îngrijiri speciale. Dacă în cazul afectării severe e nevoie de prezentarea urgentă la medic, în cazurile mai uşoare, după o expunere mai puţin îndelungată, eficiente sunt şi remediile naturiste. Vâscul este una din plantele recomandate de fitoterapeuţi în astfel de cazuri.

Cum au desfiinţat comuniştii Ateneul Popular, unde au susţinut prelegeri Liviu Rebreanu şi Tudor Muşatescu

Cum au desfiinţat comuniştii Ateneul
Popular, unde au susţinut prelegeri Liviu Rebreanu şi Tudor
Muşatescu

Timp de două decenii, între 1928 şi 1948, în centrul Piteştiului a funcţionat un Ateneu Popular ce a revigorat viaţa culturală din oraş şi din zonă. Iar printre cei care au susţinut prelegeri aici s-a numărat nume mari precum Liviu Rebreanu sau Tudor Muşatescu. Numai că în 1948 comuniştii au confiscat clădirea şi au desfiinţat Ateneul. Iar soţia proprietarului a murit de supărare. Acum, în clădirea unde a fost Ateneul este un magazin de haine.

Bătrânele Dacii, din nou în competiţii. Posesorii modelelor 1300 şi 1310 sunt aşteptaţi cu maşinile la startul Dacia Revival

Bătrânele Dacii, din nou în competiţii. Posesorii modelelor 1300 şi 1310 sunt aşteptaţi cu maşinile la startul Dacia Revival

Începând din luna mai a acestui an, "bunicuţele" Dacia se vor alinia din nou la start. Federaţia Română de Automobilism Sportiv a anunţat oficial lansarea Dacia Revival, un proiect dedicat în special deţinătorilor modelelor care au făcut istorie. Comisia Naţională de Vehicule Istorice de Competiţii va gestiona exclusiv organizarea şi promovarea de competiţii pentru automobilele Dacia istorice.

La nici cinci ani de la modernizarea cu bani europeni, un pod din Piteşti arată ca după cutremur. Primăria şi constructorul dau vina unii pe alţii

La nici cinci ani de la modernizarea cu bani europeni, un pod din Piteşti arată ca după cutremur. Primăria şi constructorul dau vina unii pe alţii

Podul de peste Râul Doamnei din Piteşti, modernizat printr-un proiect cu fonduri europene şi încheiat în 2014, are nevoie acum, la nici cinci ani de la finalizarea lucrărilor, de reparaţii evaluate la peste 1,26 milioane de lei, din cauza multiplelor fisuri, infiltraţii, denivelări şi faianţări apărute. Lucrarea e încă în garanţie, dar municipalitatea ezită să cheme în instanţă constructorul care contestă expertiza primăriei.

Este concluzia care se desprinde din recenta decizie a CCR. Toate probele obţinute cu ajutorul SRI din perioada în care, legal, SRI era singura instituţie deţinătoare de mijloace tehnice de ascultare şi urmărire vor fi anulate. Inclusiv cele din dosarele infracţiunilor cu violenţă şi împotriva vieţii. Ba chiar cele mai multe se referă la astfel de dosare, cele ale politicienilor corupţi sunt câteva zeci sau câteva sute.

acum 5 zile · comentarii (36)

Suprataxa privind băncile a provocat discuţii aprinse. Chiar dacă ar putea fi interpretată în registrul unei reglementări a ratelor la împrumuturi acordate clienţilor non-bancari, lucrurile merg adânc; raportarea Robor-ului la o rată de referinţă (RR), anunţată la 1,5% şi apoi ajustată la 2%, priveşte politica monetară a BNR.

acum 16 zile · comentarii (9)

Traduse pentru guvernarea din educaţie, regulile ar spune: tratează-l pe elevul cel mai vulnerabil aşa cum crezi că se cuvine să fii tu tratat de către „şeful tău“. Prin „şef“ înţeleg pe cineva care te poate „obliga“ să suporţi consecinţele, să îţi asumi riscurile. Toţi avem şefi. Există oameni care nu au şefi, însă nu ajung să intervină. Şi există decidenţi care pierd contactul cu realitatea.

acum 16 zile · comentarii (0)

Toate datele spre această concluzie conduc. Nu avem buget pe 2019 nici la mijlocul lui ianuarie, pentru că lipsesc 2% din PIB pentru încadrarea sub deficitul de 3%. Bugetul pe 2019 nu se poate închide şi Ministerul Finanţelor, condus de un pasionat al discotecilor, pare blocat. Se repetă la virgulă situaţia din 2010, când România devenise nefinanţabilă. Creditorii vor ridica la cer dobânzile văzând impasul în care am intrat.

acum 16 zile · comentarii (9)

De la data de 1 ianuarie, România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. S-a discutat foarte mult despre acest subiect, dar esenţa problemei pare a fi lăsată la o parte. Ȋn primul rând, trebuie remarcat faptul că deţinerea unei astfel de poziţii nu înseamnă şi o mai bună afirmare pe plan cultural a unei ţări.

acum 16 zile · comentarii (8)

Plafonarea preţului de achiziţie al gazelor naturale din producţia internă are potenţialul de a creşte importurile de gaze ruseşti, va îngreuna orice demers de reindustrializare în următorii trei ani şi creează falsa impresie că această măsură este una justă pentru consumatorul casnic.

acum 16 zile · comentarii (5)

Se pare că vremea cuvintelor diplomatice a trecut. De câteva săptămâni, Le Monde, France Press, Le Figaro, Financial Times, Deutsche Welle, Der Spiegel, Associated Press, Neue Zurcher Zeitung, Washington Post, NBC, Bloomberg - iar lista prestigioaselor instituţii internaţionale de presă este mult mai lungă - critică fără perdea conducerea politică de la Bucureşti, în frunte cu preşedintele PSD.

acum 17 zile · comentarii (15)

Emil Brumaru s-a stins sâmbătă seară.  Poetul surprindea prin vorbele şi versurile deocheate, prin nonconformismul asumat. Era în pas cu vremurile, foarte activ pe Facebook. Volumul lui de poeme erotice, „Infernala Comedie“, surprindea prin lipsa tabuurilor lingvistice. În stilul lui Sade, îmbinat cu Sadoveanu, dar mai ales în stilul său propriu, poetul considera că nu putem ignora unele expresii fiziologice, care ţin de anatomia corpului.

acum 17 zile · comentarii (2)

Întotdeauna în momentele cele mai grele, Dumnezeu îmi vorbeşte. Clar şi răspicat. Îmi spune să iubesc necondiţionat, să respect şi să iert. Mă provoacă să zâmbesc mai mult, chiar şi atunci când îmi este greu. Sigur vorbeşte tuturor, numai că de multe ori nu mai vrem să-L auzim. Bineînţeles că şi Răul ne îndeamnă. El ne spune de orgoliu, invidie, avuţie, mânie etc. şi ceea ce ne suflă în ureche ne face uneori să-i urmăm ideile.

acum 17 zile · comentarii (50)

I-au numărat „apostolii dreptăţii“, Dragnea, Tăriceanu şi Toader. Este laitmotivul luptei cu justiţia. Doar că afirmaţia nu are nicio susţinere faptică, e destinată celor care preiau pe nemestecate ce le servesc „jupânii“. „Specialistul“ Toader afirmă că sunt anchetaţi şi trimişi în judecată oameni nevinovaţi. Este „Dumnezeul“ Justiţiei, ştie înaintea instanţelor cine este vinovat şi cine nu.

acum 17 zile · comentarii (46)

Acum 160 de ani, la Iaşi, în capitala Moldovei ciopârţite de Imperiul Ţarist, avea loc alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca şi domnitor al Moldovei. Peste doar câteva zile, la Bucureşti, în prezenţa a zeci de mii de români, adunarea Ad-Hoc din Ţara Românească avea să facă acelaşi lucru. Dar nu asta a contat atât de mult cât intensitatea domniei lui Cuza care a impus cu forţa reforme ce la acele vremuri era de neconceput.

acum 17 zile · comentarii (41)