Cum se aplică Legea insolvenţei persoanei fizice. Modalitatea în care un om poate reintra în circuitul social „descărcat“ de datorii

Cum se aplică Legea insolvenţei persoanei fizice. Modalitatea în care un om poate reintra în circuitul social „descărcat“ de datorii

Legea insolvenţei persoanei fizice, act normativ care produce efecte din 2018, se aplică datornicilor care n-au plătit debite în valoare de minim 15 salarii minime şi care, după o perioadă de 90 de zile de la momentul scadenţei, îşi exprimă dorinţa de a intra în procedurile specifice legii. În urma parcurgerii procedurilor de administrare a patrimoniului său, persoana în cauză poate să reintre în circuitul social descărcată de datorii.

Pensionară cu arsuri grave pe corp care a aşteptat ore în şir acordul pentru un trasfer de la Piteşti la un spital din Bucureşti a fost dusă la Timişoara

Pensionară cu arsuri grave pe corp care a aşteptat ore în şir acordul pentru un trasfer de la Piteşti la un spital din Bucureşti a fost dusă la Timişoara

O pensionară  în vârstă de 68 de ani, din Ţiţeşti, judeţul Argeş, a ajuns noaptea trecută, în stare gravă, cu arsuri pe o suprafaţă mare a corpului, la Spitalul Judeţean Argeş, după ce a căzut pe un reşou pornit. Medicii argeşeni au vrut să o transfere la un spital din capitală, dar n-au primit  un răspuns pozitiv de la Bucureşti.

Topul băuturilor împotriva răcelii

Topul băuturilor împotriva răcelii

Atunci când răceala vă atacă, puteţi pregăti mai multe băuturi cu ingrediente simple şi la îndemână. Acestea vă vor ajuta să faceţi faţa guturaiului. Care sunt cele mai la îndemână băuturi împotriva răcelilor, aflaţi din articolul de mai jos.

INTERVIU Simona Gherman, campioană olimpică la spadă: „Soţul meu a mers în fiecare cantonament pentru a avea grijă de fata noastră“

INTERVIU Simona Gherman, campioană olimpică la spadă: „Soţul meu a mers în fiecare cantonament pentru a avea grijă de fata noastră“

Simona Gherman recunoaşte că nu auzise de scrimă înainte de a începe să se ducă la antrenamente, fără ştirea părinţilor, cu o colegă de clasă. Cum a reuşit performanţe uimitoare într-o disciplină de care publicul a auzit doar în ultimii ani, ce presupune performanţa în scrimă şi cum poţi să ajungi campioană olimpică chiar dacă eşti mama unei fetiţe de 2 ani ne spune spadasina Simona Gherman în interviul pentru „Weekend Adevărul“.

Avocata care a strâns milioane de euro pentru copiii cu probleme: „Când am pierdut-o pe mama, mi-am regăsit cumva liniştea şi menirea“

Avocata care a strâns milioane de euro pentru copiii cu probleme: „Când am pierdut-o pe mama, mi-am regăsit cumva liniştea şi menirea“

Cristiana Ionescu a renunţat la profesia de avocat pentru a-şi dedica tot timpul să-i ajute pe copiii defavorizaţi. Consultant cu 20 de ani de experienţă şi mii de ore de voluntariat, a reuşit să trimită înapoi la şcoală, cu ghiozdane noi, peste 2.500 de copii. De cinci ani le oferă micuţilor care încă n-au văzut marea şansa să meargă în tabere de vară.

Ce presupune proiectul ALFRED, reactorul de 1 miliard de euro care urmează să fie construit la Mioveni

Ce presupune proiectul ALFRED, reactorul de 1 miliard de euro care urmează să fie construit la Mioveni

Autorităţile române fac demersuri pentru materializarea proiectului ALFRED (Advanced Lead Fast Reactor Demonstrator), proiect care are ca obiectiv construirea, până în 2030, a unui demonstrator european de reactor cu plumb. Proiectul, care presupune utilizarea tehnologiilor avansate cu emisii scăzute de dioxid de carbon, este estimat la aproximativ 1 miliard de euro.

Teamă-mi e că aşa este, dar asta nu înseamnă că europarlamentarii membri al Comitetului pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne  din Parlamentul European au greşit cumva când, miercuri, au adoptat proiectul de raport, disponibil la finalul articolului, realizat de Serghei Stanişv (care este şi Preşedintele Partidului Socialist European).

acum 12 zile · comentarii (22)

Scandalul Dieselgate a lăsat urme adânci în industria auto, a şubrezit încrederea consumatorilor în marii producători de maşini şi a pus în pericol vieţile oamenilor. În plus, perspectiva ca Europa de Est să ajungă cimitirul maşinilor poluante este iminentă dacă tranziţia de la motoarele diesel la cele electrice nu va avea sprijinul nu numai al industriei auto, ci al tuturor guvernelor statelor membre!

acum 13 zile · comentarii (2)

Ieri au avut loc alegerile de la mijloc de mandat ȋn SUA, alegeri de mare interes în vederea construirii unei opoziţii faţă de Trump şi de politicile pe care preşedintele american le promovează, dar şi pentru desenarea strategiilor electorale ale alegerilor prezidenţiale de peste doi ani.

acum 13 zile · comentarii (6)

Acum 30 de ani, la 18 mii de kilometri distanţă de Paris lua sfârşit o revoltă a populaţiei din Noua Caledonie, teritoriu devenit francez la mijlocul secolului al XIX-lea. Confruntarea din 1988 opunea locuitorii care voiau independenţa şi cei care sperau ca teritoriul să rămână sub autoritatea Franţei. Duminica trecută, un referendum a lămurit o întrebare formulată în vremea în care Zidul Berlinului era încă în picioare.

acum 13 zile · comentarii (5)

În domeniile sănătăţii, educaţiei, economiei, al siguranţei naţionale şi ordinii publice, în toate zonele unde se întinde necontenit caracatiţa corupţiei, aceasta este întărită prin intermediul fricii. Frica de a-şi pierde locurile de muncă, frica de a-şi pierde privilegiile, frica de sărăcie, frica de şef de patron, frica de a-şi pierde viaţa şi de alte sumedenii de frici, care guvernează şi cancerizează societatea în ansamblul ei.

acum 13 zile · comentarii (1)

Flancul Estic al NATO şi UE intră în febra alegerilor care au un impact major, decisiv, faţă de situaţia de la liniile de demarcaţie din Donbas. Şi dacă alegerile prezidenţiale şi generale cruciale din Ucraina au loc în martie şi noiembrie anul viitor, cel mai probabil, procesele electorale cruciale pentru această zonă se desfăşoară în acest sfârşit de an.

acum 13 zile · comentarii (7)

Politicianul român a ajuns între ciocan şi nicovală. Oricât s-ar încăpăţâna să ţină de propria lui realitate paralelă, preşedinţia Consiliului UE şi presiunea internă încep să funcţioneze ca o menghină. Preşedintele, Puterea şi Opoziţia sunt obligaţi să acţioneze profesionist şi nu au cale de scăpare până în vara viitoare, când va începe cursa pentru Cotroceni. Acela va fi momentul decontului şi pentru testul european.

acum 13 zile · comentarii (26)

„Dacă Marea Britanie îşi schimbă opiniile, nu văd de ce România n-ar putea-o face“, spunea Adrian Stan, cel care a reuşit să facă din Marea Britanie una dintre cele mai bune ţări din lume la gimnastică şi asta în condiţiile în care britanicii nu existau în acest sport în urmă cu 27 de ani. Acum, lucrurile s-au schimbat fundamental: britanicii obţin rezultate remarcabile, în timp ce România se chinuie să se califice la JO Tokyo 2020.

acum 14 zile · comentarii (0)

Miercuri, 31 octombrie: Tehreek-e-Labbaik Pakistan („Mişcarea Prezent, Aici Sunt“), partidul politic care apără legile blasfemiei în baza cărora a fost condamnată iniţial Asia Bibi alături de mulţi alţi creştini, organizează ample mişcări stradale.

acum 14 zile · comentarii (23)
Postari Recente