INTERVIU Petre Dumitrescu, actor fidel de 52 de ani aceluiaşi teatru: „Atâta timp cât eşti necesar într-un loc, nu trebuie să-l părăseşti niciodată“

INTERVIU Petre
Dumitrescu, actor fidel de 52 de ani aceluiaşi teatru: „Atâta
timp cât eşti necesar într-un loc, nu trebuie să-l părăseşti
niciodată“

Fost coleg şi prieten cu marele Ştefan Iordache (au susţinut împreună examenul de absolvire la UNATC), actorul Petre Dumitrescu (79 de ani) joacă de 52 de ani neîntrerupt pe scena teatrului Al. Davila din Piteşti şi tot de 52 de ani are o altă mare pasiune: fotografia. La 79 de ani, Petre Dumitrescu este unul dintre cei mai longevivi actori români.

Topul metodelor simple pentru a avea un somn bun

Topul metodelor simple pentru a avea un
somn bun

Din ce în ce mai multe persoane au probleme cu somnul. Şi asta din diverse motive, de la stres şi până la diferite afecţiuni. Iar un somn insuficient ne afectează printre altele capacitatea de muncă şi studiu şi sănătatea. Vă prezentăm în materialul de mai jos câteva metode la îndemână pentru a avea un somn bun.

Cum se prepară maceratul din petale de trandafir

Cum se prepară maceratul din petale de trandafir

Trandafirul, planta apreciată mai ales datorită calităţilor sale estetice şi olfactive şi folosită inclusiv în bucătărie, la prepararea dulceţurilor, siropurilor şi şerbeturilor, are şi multiple calităţi terapeutice când este folosit la prepararea ceaiurilor medicinale. Virtuţile vindecătoare ale trandafirului depăşesc însă sfera ceaiurilor.

Studiu admis de primărie la autorizarea unei bloc turn în centrul Piteştiului: casele mici din zonă nu îl umbresc

Studiu admis de primărie la autorizarea unei bloc turn în centrul Piteştiului: casele mici din zonă nu îl umbresc

Acţionate în instanţă de mai mulţi petenţi care cer spendarea executării actului administrativ şi a lucrărilor de construire a noului bloc de zece etaje din centrul Piteştiului, Primăria şi dezvoltatorul imobiliar SC Titidan trebuie să dea explicaţii asupra unui studiu de însorire regăsit în dosarul autorizării construcţiei începute în primăvara acestui an.

Ce poţi face din cojile şi cotoarele de gutui. Două reţete care-ţi întăresc organismul

Ce poţi face din cojile şi cotoarele de gutui. Două reţete care-ţi întăresc organismul

Se ştie că gutuile, consumate ca atare, au proprietăţi vitaminizante, tonice, de stimulare a apetitului şi de întărire a sistemului imunitar. De multe ori însă, pentru a diminua consistenţa înecăcioasă, coaja este îndepărtată înainte de consum, şi, din păcate, odată cu ea o bună parte din substanţele active ale fructului. Din fericire, cojile pot fi folosite şi separat, chiar în scop terapeutic. La fel şi cotoarele.

Poveste de succes: are doar 23 de ani şi conduce o şcoală de muzică

Poveste de succes: are doar 23 de ani şi conduce o şcoală
de muzică

Sebi David este un interpret de muzică populară din Argeş cu o carieră de invidiat. Deşi are numai 23 de ani, este solist şi dirijor, a susţinut sute de concerte în ţară şi în străinătate, este managerul unei şcoli de muzică din mediul rural, unde este profesor de canto popular şi de pian şi a terminat două facultăţi, una dintre ele ca şef de promoţie.

Activarea procedurii în vederea aplicării articolului 7 în privinţa Ungariei arată că adevărata criză a uniunii Europene nu vine nici din economie, nici din imigraţie, ci din partea liderilor populişti pentru care nimic nu contează, în afara voturilor multe şi ieftine. Prins în această confruntare europeană, PSD nu are absolut nicio şansă să scape.

acum 23 ore · comentarii (13)

Cel mai grav lucru însă, este că toate aceste probleme, nenorociri, catastrofe care distrug în permanenţă ce a mai rămas din învăţământul românesc, nu interesează pe nimeni!!! Factorii politici, decidenţii la putere, ignoră total educaţia naţională, devenind sensibili doar atunci când au interese directe, în special interese de ordin financiar şi electoral. Vedem şi propaganda preoţilor trimişi în şcoli!

Încercări oneste de a prezenta realitatea şi evaluări independente ale regulilor folosite de mass-media sunt vitale, în special în acest spaţiu aproape nereglementat al mediei în care trăim. Regimul existent al mediei îşi are originile în modelul progresist al presei, naturalizat printr-o varietate de politici guvernamentale dublate de asumpţii juralistice, norme, procese şi instituţii.

Săptămîna trecută, vineri, de Ziua Sfintei Cruci, Horia Bernea ar fi împlinit 80 de ani. E omul a cărui absenţă mă afectează adînc, pentru că acoperea întregul spectru al nevoilor mele sufleteşti şi intelectuale: era un mare artist, era un interlocutor temeinic şi viu pe multiple domenii, de la pictură la religie, de la etnografie la filozofie, de la cultura occidentală la unicitatea bizantină.

De câteva săptămâni în staţia de tramvai Şoseaua Fabrica de Glucoză din Bucureşti creşte, strat cu strat, o mică groapă de gunoi. Nu, nu greşesc, chiar creşte, pentru că oamenii s-au obişnuit cu ea, ceva le-a sugerat că dacă sunt nişte resturi aruncate acolo înseamnă că totuşi s-ar putea să fie un loc de aruncat gunoaie. Plus că unde-i un morman de pahare de carton ce rău mai poate face încă un pahar? Cine o să ştie?

Răspunsurile pe scurt: nu, nu. Răspunsul mai pe larg în cele ce urmează – cu precizarea că ambiguitatea întrebării şi fraudarea vor fi principalele teme false vehiculate în următoarea perioadă de opozanţii iniţiativei susţinute de cele trei milioane de cetăţeni. Le voi demonta rapid în cele ce urmează şi încă aştept cu interes argumente mai consistente; sau, pur şi simplu, argumente care să poată să fie folosite de aceşti opozanţi.

În timp ce România e repliată, intern, de aproape doi ani, fiind total ignorată şi absentă din jocul european şi internaţional, Uniunea Europeană este în curs de a se schimba în mod fundamental. Discursul recent al preşedintelui Comisiei despre starea Uniunii ar trebui să le dea fiori pe şira spinării şi să-i trezească la realitate pe cei care conduc azi România, deşi mă îndoiesc că acest lucru se va întâmpla sub guvernarea Dragnea.

Aşa se întâmplă când puterea cade pe umerii unui om nepregătit filosofic pentru ea. Îşi pierde minţile. Dragnea şi-a imaginat că poate conduce România ca Erdogan Turcia. Fără să priceapă că România nu este Turcia. Este membru UE, cu altă cultură şi istorie în spate. N-a priceput că poveştile cu „statul paralel“ şi „lovitura de stat“ nu pot păcăli. Iar cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

În sfârşit, scrisoarea disidenţilor din PSD a apărut în spaţiul public. Semnată de principalii trei disidenţi: Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu. Scrisoarea este extrem de clară şi dură. Indiferent de numărul de semnatari, presupunând că nu au majoritatea în CEx, Dragnea nu poate conduce ţara şi PSD fără sprijinul principalilor filiale din ţară. Vineri va avea loc CEx-ul PSD care va decide soarta lui Dragnea.

acum 2 zile · comentarii (18)
Postari Recente