Zeci de oameni care au pregătit elevi olimpici vor să dea Ministerul Educaţiei în judecată. Cum au fost trataţi la un eveniment festiv: „Ne-am simţit umiliţi“

Zeci de oameni care au pregătit elevi olimpici vor să dea Ministerul Educaţiei în
judecată. Cum au fost trataţi la un eveniment festiv: „Ne-am simţit umiliţi“

Zeci de profesori şi studenţi pregătitori (alţii decât profesorii de la clasă) ai olimpicilor internaţionali vor să dea în judecată Ministerul Educaţiei pentru că la ultima premiere a olimpicilor ce a avut în luna decembrie la Bucureşti au fost chemaţi fără să fie premiaţi cu diplome şi bani, aşa cum se întâmplase de fiecare dată în ultimii ani.

Seară Beethoven la Filarmonica Piteşti

Seară Beethoven la Filarmonica Piteşti

În Anul Beethoven, Filarmonica Piteşti organizează, săptămâna viitoare, un concert simfonic cu un program integral Beethoven. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Mihail Ştefănescu, participă, ca solistă, pianista Lucia-Cristiana Iordache.

Este subiectul la ordinea zilei de multe săptămâni, şi va mai fi încă o perioadă de timp. S-au scris şi se scriu zeci de articole pe această temă, şi tot atâtea comentarii la posturile de tv şi radio. Care este, până la urmă, adevărul din spatele acestor alegeri anticipate? Ce-i motivează pe susţinători? Dar pe adversari? Ar fi momentul să încercăm o analiză a ce-i mână în luptă pe unii si pe ceilalti.

acum 11 zile · comentarii (7)

Lucrarea evocă transformările identitare petrecute în Republica Moldova în decursul unei perioade de 65 de ani de la constituirea Republicii Autonome Sovietice Socialiste Moldoveneşti, la câteva luni după moartea lui Lenin, parcurgând din punct de vedere conceptual şi analitic etapele istorice care şi-au pus amprenta asupra identităţii românilor de peste Prut până la începuturile reafirmării timide a identităţii româneşti.

acum 4 zile · comentarii (28)

Consiliul Afaceri Externe de vineri, 10 ianuarie, de la Bruxelles, a arătat o capacitate de mobilizare redusă a Uniunii Europene în caz de criză majoră – atacul din 3 ianuarie şi eliminarea lui Soleimani în Irak şi votul pentru retragerea trupelor alianţei ISIS în Parlamentul irakian care a urmat (excusiv al şiiţilor, în fapt).

acum 11 zile · comentarii (16)

S-a stins din viaţă, la Paris, regizorul Laurenţiu Azimioară, creatorul Teatrului de l’Orme. L-am cunoscut în 2008 când, provocând destăinuirile dure ale unui exilat din anii 1980, am dat fascinată peste personalitatea unui lord desăvârşit, înnobilat de propria erudiţie şi eleganţă.

acum 12 zile · comentarii (0)

În sănătate multe reguli nu sunt respectate, dar există şi reguli care trebuie sancţionate de urgenţă prin intervenţia Ministerului Sănătăţii. Sunt capcane create fără rea intenţie, dar care fac ulterior victime. Costurile medicale generate de tratamentul şi transferul arilor arşi pot reprezenta o astfel de capcană.

acum 12 zile · comentarii (3)

Noul regim, noua conducere a ministerului Educaţiei, trebuie să se angajeze pentru revenirea educaţiei din criza profundă în care se află. Nu este o obsesie a mea, datele statistice, testele PISA, rezultatele la examenele naţionale o demonstrează din plin. Cel mai mare risc este ca noua conducere a României să se complacă în ideea, „merge şi aşa”.

acum 12 zile · comentarii (13)

Republica Moldova a intrat într-o perioadă politică extrem de periculoasă după ce Igor Dodon şi-a impus cabinetul său de miniştri la Chişinău sub eticheta falsă de „guvern tehnocrat”. Preşedintele susţinut de Federaţia Rusă a acaparat toate pârghiile de putere în stat, iar noi putem spune că Moldova a fost ocupată de ruşi în mod democratic.

acum 12 zile · comentarii (22)
Postari Recente