Glaciarul Iezer, lacul solitar dintre munţi

Glaciarul
Iezer, lacul solitar dintre munţi

Legenda Lacului Iezer pomeneşte de încercarea adâncimii sale cu o funie lungă cât toate zilele, la capătul căreia a fost legat un burduf – niciodată n-a ajuns la fund. Astăzi se ştie cât de adâncă este apa, dar lacul glaciar din Masivul Iezer-Păpuşa continuă să fie o provocare pentru mii de turişti, mai ales prin uluitoarele privelişti oferite de întreaga zonă.

Context: Până la 23 februarie 2021, AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică) a verificat şi a monitorizat punerea în aplicare de către Iran a angajamentelor sale legate de domeniul nuclear al Planului Comun şi Cuprinzător de Acţiune (JCPOA) semnat în 2015, de SUA, Marea Britanie, Franţa, China, Rusia şi Germania cu Republica Islamică Iran.

acum 5 ore · comentarii (5)

O ştire DW ne informează că a fost declanşat mecanismul de demitere a procurorului general al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de noul ministru al Justiţiei Sergiu Litvinenco după şedinţa de marţi a Consiliului Suprem de Securitate. Conform aceleiaşi surse, Natalia Gavriliţa, şefa guvernului de la Chişinău, a spus că procurorul general va fi demis.

acum 14 ore · comentarii (0)

Mai rar o ieşire lipsită de logică, cum am auzit azi la Florin Cîţu. Îi scoate vinovaţi pe cei de la USR PLUS pentru eşecul vaccinării din România. Îi somează să revină în coaliţie, fără precondiţii. Dă afară din posturi ultimii reprezentanţi USR PLUS. Nu cred că ştie cineva ce urmăreşte premierul Cîţu. Singura explicaţie o reprezintă frica de moţiunea de cenzură, după ce PSD a anunţat că o votează.

acum 21 ore · comentarii (39)

Dacă asta e urmarea a ceea ce se petrece acum, atunci se deschid în mod direct perspectivele unei situaţii dramatice (poate chiar e puţin spus) în această iarnă, când problema economică uriaşă a aprovizionării cu petrol şi gaze a statelor europene se poate transforma într-o problemă socială de foarte mari dimensiuni.

De la ce a plecat falsa criză energetică din România, care i-a băgat în priză pe politicieni, chiar pe preşedintele ţării, Klaus Iohannis, pe premierul ”superman”, economistul Florin Cîţu, să se implice? De la  facturile care ne ard tot mai rău la buzunare. Sute de consumatori finali de energie electrică au constatat că facturile din ultimele luni sunt supraîncărcate, reflectând sume abuzive, nejustificate pe care trebuie să le plătească!!!

acum 6 zile · comentarii (13)

Războiul intern care timp de patru luni de zile a dinamitat principalul partid aflat la guvernare a intrat în linie dreaptă. Peste numai câteva zile, cei 5000 de delegaţi care vor fi prezenţi la Congres vor putea decide în privinţa rolului pe care Partidului Naţional Liberal îl va mai juca pe scena politică în perioada următoare.

acum 6 zile · comentarii (71)

Istoria intervenţiilor militare în locuri precum Cisiordania şi Gaza, Liban, Somalia şi Irak arată că atunci când liderii locali sunt dependenţi de forţele militare străine pentru a menţine puterea, este greu să construieşti legitimitatea populară, să guvernezi eficient şi să construieşti o identitate naţională comună. A fost, până la urmă Afganistanul un război al americanilor sau al unei Coaliţii? Cine a pierdut si cine a câştigat?

acum 6 zile · comentarii (12)

Reiau aici, cu ocazia reînceperii anului şcolar, textele scrise de-a lungul vremii despre şcoala dinainte de 1989 – epocă la care ne raportăm în continuare şi un subiect predilect al meu. Chiar dacă nu „beneficiam“ de toate gadget-urile din prezent – care mai mult încurcă decât folosesc, ca să nu spun că nu folosesc la nimic –, lumea pe-atunci avea „culoare, gust şi miros“, lucruri care lipsesc cu desăvârşire în societatea postmodernă actuală.

acum 7 zile · comentarii (5)

Oricât vi s-ar părea de ciudat, de straniu şi de neînţeles, în Europa noastră există şi guverne care încearcă să facă ceva pentru cetăţeni în mijlocul unei crize deja anunţate ca având perspective dramatice, cea a energiei şi facturilor aferente pentru consumatori.

acum 7 zile · comentarii (22)

Recent, un fost spion american, antrenat în CIA şi operaţiuni complexe, a spus că ceea ce va distruge omenirea – dintre toate catastrofele posibile – vor fi sofismele. De ce oare? Pentru că sofismele iau o mică bucăţică de adevăr şi o răsucesc printre zeci de minciuni şi pseudo-raţionamente, astfel încât să pară credibile şi să convingă oamenii că minciuna este adevăr şi falsul autentic, impostura realitate.

acum 8 zile · comentarii (30)
Modifică Setările