Cum a fost umilit la Poliţie un bărbat care a mers să reclame că este ameninţat cu moartea de braconieri. „Mi-au spus să nu vin fără datele personale ale făptaşilor“ 17

Un bărbat de 66 de ani din comuna argeşeană Cocu a fost ameninţat cu moartea de mai mulţi braconieri care vânează constant căprioare şi mistreţi aproape de proprietatea sa. Bărbatul a fost la secţia de poliţie din comună, însă acolo i s-a spus că să nu vină fără datele personale ale braconierilor, în condiţiile în care acesta nu avea datele şi nici nu le putea cere braconierilor să îi dea datele personale.

Cum a fost umilit la Poliţie un bărbat care a mers să reclame că este ameninţat cu moartea de braconieri. „Mi-au spus să nu vin fără datele personale ale făptaşilor“ Vezi comentarii 17

Şase răniţi şi un cal mort după ce şoferul unui VW Golf a depăşit pe dreapta şi a intrat într-o căruţă nesemnalizată

Şase răniţi şi un cal mort după ce şoferul unui VW Golf a depăşit pe dreapta şi a intrat într-o căruţă nesemnalizată

Un grav accident s-a produs în noaptea de sâmbără spre duminică, 15 iulie, în comuna argeşeană Mărăcineni, la câţiva kilometri de intrarea în Piteşti. Şoferul unui autoturism Volkswagen Golf a vrut să depăşească pe dreapta o altă maşină, la volanul căreia se afla de un tânăr de 21 de ani, din aceeaşi localitate, şi a intrat în plin într-o căruţă nesemnalizată.

INTERVIU Erna Constantin, psiholog şi psihoterapeut: „Creierul se poate restructura după un accident rutier“

INTERVIU Erna Constantin, psiholog şi psihoterapeut: „Creierul se poate restructura după un accident rutier“

Erna Constantin, membru asociat al singurului centru din România, care are un serviciu specializat de evaluare psihologică clinică şi intervenţie psihoterapeutică în caz de accidente, spune că supravieţuitorii accidentelor rutiere percep diferit experienţele puternice, iar problemele psihologice care-i macină merg de la coşmaruri şi flashbackuri, până la paralizie emoţională şi goluri de memorie, iar în unele cazuri, până la tentative de suicid.

Noi detalii în cazul femeii împuşcate de poliţişti în timpul urmăririi unei maşini. Ce l-a dat de gol pe şoferul băut

Noi
detalii în cazul femeii împuşcate de poliţişti în timpul
urmăririi unei maşini. Ce l-a dat de gol pe şoferul
băut

O femeie de 31 de ani a fost rănită după ce poliţiştii din Argeş au tras mai multe focuri de armă, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru oprirea autoturismului în care aceasta se afla ca pasager şi care era condus de un şofer băut. În momentul în care au reuşit imobilizarea şoferului, poliţiştii au descoperit că în maşina lui se afla tânăra rănită. Şoferul nu a recunoscut că se afla la volan, deşi probele împotriva lui sunt clare.

Povestea românului care l-a tradus în spaniolă pe Caragiale şi care a fost bun prieten cu un laureat al Premiului Goncourt

Povestea românului care l-a tradus în
spaniolă pe Caragiale şi care a fost bun prieten cu un laureat al
Premiului Goncourt

O personalitate a exilului românesc, Aurel Răuţă a predat câteva decenii la prestigioasa Universitate din Salamanca, l-a tradus pe Caragiale în spaniolă şi a organizat în 1989 la Paris cel mai important eveniment din istoria exilului românesc. Aurel Răuţă a fost bun prieten cu scriitorul Vintilă Horia, laureat al Premiului Goncourt, pe care l-a invitat să conferenţieze la Universitatea din Salamanca.

Femeie împuşcată de poliţişti în timp ce urmăreau un autoturism

Femeie împuşcată de poliţişti în timp ce urmăreau un autoturism

O femeie de 31 de ani a fost rănită după ce poliţiştii din Argeş au tras mai multe focuri de armă, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru oprirea autoturismului în care aceasta se afla ca pasager şi care era condus de un şofer băut. În momentul în care au reuşit imobilizarea şoferului, poliţiştii au descoperit că în maşina lui se afla tânăra rănită, aceasta fiind dusă la spital şi operată.

Scrisoarea de mai jos a fost trimisă la Casa Albă Preşedintelui Donald Trump, pe 9 iulie 2018, de către membrii Forumului Ministerial Aspen. Ca fost Ministru de Externe al României, mă număr printre semnatarii scrisorii, al cărei scop e să sublinieze importanţa menţinerii unei relaţii transatlantice puternice, la câteva zile de un crucial Summit NATO la Bruxelles.

acum 6 zile · comentarii (8)

Probabil că în momentul în care veţi citi aceste rânduri codul administrativ va fi fost deja votat şi adoptat de Parlamentul României. Într-o astfel de situaţie, probabil că puţine vor mai fi soluţiile care să împiedice acest cod să intre în vigoare. Chiar şi cu şanse puţine, nici un efort nu e prea mic sau inutil pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

acum 6 zile · comentarii (5)

Iranul a fost expus într-o operaţiune a forţelor speciale şi serviciilor de informaţii cu acoperire diplomatică după ce a fost implicat într-o tentativă de atentat terorist care a vizat o manifestaţie masivă de protest a opoziţiei iraniene la Paris, în weekendul trecut.

acum 6 zile · comentarii (29)

Voi începe comentariul meu de astăzi printr-o mărturisire. Admit că nu mi-a fost tocmai uşor ca ieri, îndată după aflarea veştii că dl Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, d-na Laura Codruţa Kὄvesi, să nu mă aşez cu maximă rapiditate în faţa computerului şi să scriu un editorial în care să-l fac cu ou şi cu oţet pe preşedinte.

acum 6 zile · comentarii (40)

Luni am asistat la o posibilă redefinire a ecuaţiei de putere din România. Pe de-o parte, dezbaterile pe Legea Offshore au arătat că singurul care are forţă de decizie şi capacitatea politică de a implementa proiecte în România este Liviu Dragnea. Pe de altă parte, modul în care şi unele companii s-au poziţionat şi au încurajat abordările unu la unu, în spatele uşilor închise, i-au întărit poziţia şefului PSD.

acum 6 zile · comentarii (33)

Puţine lucruri - dar niciunul accesibil publicului - pot explica decizia preşedintelui Iohannis de a o concedia pe şefa DNA prin intermediul unui purtător de cuvânt adus din concediu de maternitate. Aici nu e vorba despre politică, aici e vorba despre caracter. Iar laşitatea este ultimul atribut pe care-l credeam asociabil cu cea mai înaltă funcţie în stat.

acum 7 zile · comentarii (115)

Se încheie procesul de trecere de la clasa a VIII-a la clasa a IX-a, prilej de bilanţ pentru evoluţia elevilor din gimnaziu. Cifrele nu sunt deloc bune, cum voi arăta în continuare. Este încă o ocazie de a evalua starea învăţământului românesc după 29 de ani de reformă eşuată. N-o spun eu, o spunea Liviu Dragnea la recentul Congres al PSD:

acum 7 zile · comentarii (5)

Chiar dacă pentru o parte din cetăţenii României, manipulaţi zilnic de televiziuni partizane, Laura Codruţa Kovesi este sinonimă cu... nedreptatea, aşa cum pentru o altă parte a societăţii ea este simbolul luptei anticorupţie, recenta revocare trebuie să fie văzută în lumina corectă: revocarea procurorului-şef al DNA nu va însemna nicidecum că România va abandona lupta cu corupţia.

acum 7 zile · comentarii (6)

Băiatul prietenului meu tocmai a terminat un doctorat strălucit la una dintre cele mai faimoase universităţi din lume. Şi nu în finanţe sau în management, ci în tehnologii de vârf, în una dintre ramurile ştiinţei cu cel mai solid şi mai spectaculos viitor în faţă. Poate să-şi aleagă orice ţară ar vrea şi orice oraş curat din lume şi poate începe o carieră despre care se ştie de pe acum unde va ajunge.

acum 7 zile · comentarii (31)

Tăriceanu ne-a explicat aseară cum l-a „aburit” pe Dragnea referitor la suspendarea preşedintelui. Că ar fi de acord, dar nu acum, că nu sunt suficiente voturi, parlamentarii fiind în vacanţă. Că nu-şi putea reprograma concediul este de tot râsul, la banii lui n-ar fi contat. Pur şi simplu a calculat că Dragnea nu este acum în toate minţile şi speră să-i mai vină mintea la cap.

acum 7 zile · comentarii (14)