Zeci de mămici din Moldova, escrocherii pentru obţinerea alocaţiei copiilor. Modul de operare

Zeci de mămici din Moldova, escrocherii pentru obţinerea alocaţiei copiilor. Modul de operare

Prejudciul stabilit de anchetatori este destul de consistent FOTO Adevărul.ro

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a unor femei din mai multe judeţe ale Moldovei, ele fiind acuzate de înşelăciuni pentru obţinerea alocaţiilor de creştere a copiilor

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii au dispus, zilele trecute, trimiterea în judecată a 28 de inculpate, care sunt acuzate de înşelăciune, uz de fals în scrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la fals intelectual, complicitate la înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la înşelăciune. 
 
Potrivit anchetatorilor, între anii 2016 şi 2021, acuzatele, care au domicilii în judeţele Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi, au indus în eroare Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceva, prezentând documente conform cărora ar trebui să primească indemnizaţii pentru creşterea copilului. 
 
Au folosit adeverinţe de venit falsificate, care au fost emise de două societăţi comerciale şi alte acte privind îndeplinirea stagiului de cotizare, ce fuseseră obţinute de la Casa Judeţeană de Pensii Suceava. 

Procurorii au transmis că mămicile în culpă ştiau că documentele de care au uzat nu atestau împrejurări corespunzătoare adevărului. 
 
„Prin depunerea declaraţiilor de venit către organul fiscal, inculpatele au determinat pe funcţionarii publici din cadrul Casei Judeţene de Pensii Suceava, să comită, fără vinovăţie, infracţiunea de fals
intelectual, prin emiterea de adeverinţe privind stagiul de cotizareal celor 28 de inculpate cu date care nu corespund adevărului“, se arată într-un comunicat al anchetatorilor suceveni. 
 
Cercetările au mai concluzionat că prejudiciul creat bugetului de stat prin activitatea infracţională a inculpatelor este de 1.397.009 lei. În dosar s-au aplicat măsuri asigurătorii privind sechestrul asupra
unor bunuri imobile cu valoarea estimativă de 38.000 euro, pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor ce pot face obiectul reparării pagubei produse prin infracţiune. 
 
La data de 22.09.2021, pe numele a două dintre inculpate a fost luată măsura preventivă a reţinerii,
pentru 24 de ore, ulterior faţă de acestea fiind instituită măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. „Măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrâng, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie“, au ma trasmis organele de anchetă.
 

Vă mai recomnadăm să citiţi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările