Zeci de ilegalităţi în pădurile din judeţul Neamţ

Poliţiştii de la Inspectoratul General au amendat contravenţional 37 de persoane, au confiscat 1.350 de metri cubi de lemn şi au constatat 19 infracţiuni la gaterele din judeţul Neamţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Controlul, desfăşurat pe durata a cinci zile, în perioada 21- 24 septembrie, a vizat pădurile şi gaterele din judeţ. La acţiunea iniţiată şi coordonată de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au participat şi poliţişti din Harghita, Covasna şi Neamţ, specialişti silvici de la Ministerul Mediului şi Pădurilor, precum şi reprezentanţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

Conform unui comunicat publicat duminică de IGPR, au fost efectuate 28 de controale la instalaţii de debitat lemn rotund, la ocoale silvice de stat şi private. „Au fost constatate 19 infracţiuni, din care 10 de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor publice şi neglijenţă în serviciu şi 9 la Legea privind tăiere ilegală de arbori şi sustragere de material lemnos“, se arată în comunicatul IGPR.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările