VIDEO Filmarea cu maşinile de poliţie care se tractează prin oraş, explicată de un lider sindical: „sicriu pe roţi“

VIDEO Filmarea cu maşinile de poliţie care se tractează prin oraş, explicată de un lider sindical: „sicriu pe roţi“

Maşina de Poliţie tractată de o altă autospecială Logan captură video: Ioan Canarau/Europol/Facebook

Un lider sindical din Neamţ susţine că cele mai multe autospeciale noi din dotarea inspectoratelor de poliţie au ajuns la şefi, iar agenţii lucrează cu maşini uzate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agentul de poliţie Ioan Cănărău, vicepreşedinte al sindicatului Europol, cere ministrului de Interne Carmen Dan să aplice un "program Rabla" pentru înlocuirea şefilor incompetenţi. Într-o postare pe o reţea de socializare, sub forma unui comunicat al Europol (Sindicatul Poliţiştilor Europeni), intitulat „Poliţia Română aşteaptă cu mare interes <Programul Rabla!>“, viceliderul de sindicat condamnă dezinteresul şefilor din Poliţie pentru dotarea cadrelor din structurile de ordine publică cu autospeciale noi.
 
Postarea este însoţită de un filmuleţ în care se vede cum o maşină de intervenţie a Poliţiei (Logan) este tractată de o altă autospecială de poliţie. Cănărău face precizări privind data şi locul în care a fost făcută filmarea, acuzând managementul defectuos al şefilor din Poliţia Română responsabili de gestionarea parcurilor auto. 
 
„Din păcate vom mai vedea astfel de imagini, cum sunt cele din Municipiul Roman, jud. Neamţ, din seara zilei de 11.11.2017, cu maşini de poliţie tractate de alte maşini de poliţie, pentru că, în proporţie de 90 %, autospecialale noi cu care a fost dotată Poliţia Română în ultima perioadă au ajuns doar pe la şefi şi alte structuri neoperative“, spune Ioan Cănărău. 
 
Sindicalistul le reproşează superiorilor că, în timp ce agenţii care lucrează în teren se chinuie cu maşini învechite, şefii se deplasează în controale cu Dacia Duster, nou intrate în dotarea Inspectoratelor de Poliţie:   
„E frumos, nu, să vii în control cu un Duster la nişte poliţişti care fac serviciul cu un <sicriu pe roţi>?“ întreabă Ioan Cănărău.
 
Acesta îi cere ministrului de Interne Carmen Dan şi un „Program Rabla“ pentru şefii incompetenţi ale căror performanţe profesionale el consideră că s-au rezumat doar la „neimplicare, impotenţa managerială şi de ce nu, confort social şi salarial“.
 

 

Şeful IPJ Neamţ: „A transformat lupta sindicală într-o luptă personală“

 
Comisarul şef Paul Tablan, şeful IPJ Neamţ, a vizionat filmarea distribuită pe pagina de Facebook a lui Ioan Cănărău, dar spune că situaţia nu e nicidecum cea prezentată de viceliderul de sindicat. 
 
„Singura neregulă din filmarea respectivă este că nu avea ce să caute o autospecială Logan de Poliţie care să remorcheze acea maşină la ştangă, sau cum a fost. Autospeciala care s-a stricat trebuia preluată cu platforma şi adusă la reparat, la Piatra Neamţ, dar colegii nu au vrut să o lase acolo noaptea sau să stea să o păzească. Au dus-o pentru câteva sute de metri în curtea Poliţiei Municipiului Roman, de unde a şi fost apoi preluată şi adusă pentru reparaţii în curtea Inspectoratului“, a declarat comandantul IPJ Neamţ.
 
Cms. şef Paul Tablan, şeful IPJ Neamţ
 
Şeful Poliţiei Neamţ spune că în ultimii 11 ani, începând din 2006, parcul auto a fost înnoit circa 250 de autospeciale Dacia Logan care au ajuns la fiecare post de poliţie rurală din judeţ, precum şi în dotarea altor structuri operative de la nivelul municipiilor şi oraşelor. 
 
„Având 10 ani vechime cu atâţia kilometri la bord, e normal să se mai strice din aceste maşini, din cauza uzurii. În ultimii ani am primit şi maşini tip VW Polo, care au mers la Poliţia Rutieră, pentru a înlocui MCV-urile. E adevărat, avem şi 5 maşini de teren Dacia Duster, dar una singură este la comanda IPJ Neamţ, celelalte fiind distribuite serviciilor operative, aşa că procentul de 90% este total incorect. Maşina aflată la dispoziţia comenzii IPJ nu este de anul acesta, dar eu cred că domnul Ioan Cănărău a transformat lupta sindicală în lupta lui personală“, a mai menţionat cms. şef Paul Tablan. 
 
citeste totul despre: