UPDATE Şeful Poliţiei Piatra Neamţ, filmat când loveşte o minoră în sediul instituţiei. Ministrul Oprea ordonă demiterea ofiţerului bătăuş

UPDATE Şeful Poliţiei Piatra Neamţ, filmat când loveşte o minoră în sediul instituţiei. Ministrul Oprea ordonă demiterea ofiţerului bătăuş

Comisarul şef Cezar Filip în timp de loveşte minora în sediul Poliţiei municipiului sursa: youtube

Comisarul-şef Cezar Filip, şeful Poliţiei Piatra Neamţ, a fost surprins în timp ce bătea o fată care se afla în camera de aşteptare a instituţiei. Ofiţerul şi-a luat concediu medical, iar conducerea Poliţiei Neamţ a dispus o anchetă internă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE  Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a ordonat şefului Poliţiei Române demiterea şefului Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, comisarul şef Cezar Filip.
 
„Menţionăm totodată, că în cazul respectivului poliţist a fost sesizat Parchetul competent, pentru continuarea cercetărilor”, se arată în comunicatul transmis de Direcţia Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Afacerilor Interne.
 
În imaginile surprinse de camera de supraveghere din spaţiul de aşteptare al Poliţiei Piatra Neamţ se poate vedea cum şeful instituţiei, într-un acces de furie, loveşte o fată cu palmele şi cu piciorul şi o bruschează.
 
Filmarea datează din data de 8 martie a.c., la ora 12.49, iar în imagini apare, alături de comisarul şef Cezar Filip, un alt coleg din poliţie, niciunul nefiind costumaţi în uniforme. Imaginile au fost postate pe canalul Youtube astăzi, 19 martie 2014.   
 
„S-a dispus o anchetă care va fi efectuată de Biroul control intern din cadrul IPJ Neamţ pe parte disciplinară. De asemenea, s-au întocmit documentele pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ pentru purtare abuzivă”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ.
 
Comisarul şef Cezar Filip este în acest moment în concediu medical. Conducerea Poliţiei Neamţ face cercetări şi pentru a afla cum au ajuns imaginile de pe camerele de supraveghere ale instituţiei să fie făcute publice. 
 
VIDEO cu momentul agresiunii comise în sediul Poliţiei (sursa: Youtube):    

Şeful IPJ Neamţ a precizat că în imagini este vorba de o minoră de 14 ani, cercetată în mai multe dosare de tâlhărie şi furt. Chiar în ziua de 8 martie, Ana Maria Tănase, însoţită de o bandă de alţi 7 minori, a atacat o bătrână în zona Mioriţa şi, sub ameninţare, i-a furat geanta în care avea un telefon mobil şi suma de 100 de lei.
 
Aceeaşi minoră a fost cercetată şi în dosarul asasinării actorului Constantin Ghenescu, petrecut pe 2 septembrie 2013, la Piatra Neamţ. Ancheta a demonstrat că ucigaşul actorului, Vasile Ştefan Botezatu, a pătruns în locuinţa actorului însoţit de minora Ana Maria Tănase. Minora nu a participat la crimă, dar a revenit a doua zi la locul faptei împreună cu Botezatu şi a luat din bucătărie 10 lei în monede de 50 de bani. Cercetată penal pentru tâlhărie, violare de domiciliu şi nedenunţarea unei infracţiuni, fata a scăpat de răspundere penală deoarece nu avea în acel moment 14 ani împliniţi.
  
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: