Un parlamentar nemulţumit de efectele „revoluţiei fiscale“ anunţă în ce fel vrea să folosească banii primiţi în plus la indemnizaţie

Un parlamentar nemulţumit de efectele „revoluţiei fiscale“ anunţă în ce fel vrea să folosească banii primiţi în plus la indemnizaţie

Iulian Bulai, deputat USR de Neamţ

Un deputat USR spune că nu se simte confortabil să primească bani mai mulţi în timp ce mulţi români vor avea venituri scăzute după noile prevederi ale legii salarizării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai s-a arătat nemulţumit de creşterea veniturilor aleşilor. „În ciuda promisiunilor de creşteri salariale, din cauza revoluţiei fiscale multe venituri vor scădea sau chiar au scăzut deja. Nu şi în cazul parlamentarilor, unde indemnizaţia brută creşte cu 3.000 de lei, iar cea netă cu 840 de lei“, a menţionat Iulian Bulai pe Facebook.
 
Deputatul USR a anunţat că va dona lunar unui ONG banii primiţi în plus după mărirea indemnizaţiei de parlamentar, gest la care s-a raliat şi colegul său de partid, deputatul de Braşov Tudor Benga.
 
„Este lipsit de respect ca după ce ni s-au dublat salariile în iulie, în ianuarie să ni se mai dea aproape 1.000 de lei. Astăzi sunt empatic cu toţi cei care primesc bani mai putini, în ciuda promisiunilor de mărire salarială. În următoarea perioadă voi dona lunar suma de 800 de lei către un ONG cultural sau social. Nu. Nu sunt populist. Încerc sa fiu empatic. Pur şi simplu nu pot să trăiesc cu ideea că într-o ţară cu oameni săraci şi trişti mie mi se măreşte substanţial salariul la fiecare 6 luni“, a mai precizat Iulian Bulai.
 
Gestul celor doi parlamentari ar putea fi urmat de o decizie pe care USR o va discuta luni, 12 februarie, anume ca toţi parlamentarii formaţiunii să procedeze la fel cu banii primiţi în urma noii legi a salarizării.  
 
„Dacă toţi parlamentarii USR şi-ar dona aceasta suma ar fi un gest extraordinar de omenie, de funcţionare a democraţiei interne şi de raspuns la aşteptările oamenilor decenţi. Parlamentarii, mai ales cei de opoziţie, nu pot fi singurii bugetari mulţumiţi intr-o mare de români supăraţi şi frustraţi“, a mai adăugat deputatul Iulian Bulai. 
 
citeste totul despre: