Un motociclist care a fugit de un filtru rutier s-a tamponat tocmai într-o maşină de Poliţie. Cum s-a sfârşit urmărirea

Un motociclist care a fugit de un filtru rutier s-a tamponat tocmai într-o maşină de Poliţie. Cum s-a sfârşit urmărirea

Incidentul rutier a avut loc în oraşul Bicaz. FOTO: D.S.

Doi motociclişti au ieşit la plimbare şi nu au oprit la semnalele oamenilor legii. În timp ce încerca să scape, unul dintre ei s-a tamponat cu o maşină de poliţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incident mai puţin întâlnit în cazuistica infracţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice s-a petrecut joi, 23 aprilie 2020, în judeţul Neamţ, la Bicaz. O serie de evenimente i-a avut ca protagonişti pe doi motociclişti şi cadre de la Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul poliţiei Neamţ. 
 
Oamenii legii erau într-o misiune care avea ca scop combaterea excesului de viteză în oraşul Bicaz, iar la un moment dat făcut semn de oprire către doi motociclişti, care circulau pe Drumul Naţional 12 C. 
 
Cei vizaţi de poliţişti au ignorat cerinţa, au întors vehiculele pe două roţi, încercând să dispară din zonă, astfel că poliţiştii au plecat în urmărirea acestora.
   
Era prima infracţiune comisă de cei doi motociclişti, unul dintre ei având apoi „ghinion“. În timp ce era urmărit, a pierdut controlul direcţiei şi s-a tamponat cu o maşină de poliţie. 
 
„La scurt timp, pe o stradă din Bicaz, unul dintre conducătorii motocicletelor, un tânăr de 19 ani, din
Tazlău, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcţiei de mers spre stânga fără a se asigura, moment în care ar fi acroşat autospeciala de poliţie“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 
 
În urma impactului, şoferul a suferit leziuni, fiind transportat la spitalul din localitate pentru îngrijiri medicale. Cercetările ulterioare aveau să arate şi de ce motociclistul nu a oprit la semnalul poliţiştilor: avea permisul auto suspendat în urma altei abateri de la legislaţia rutieră. 
 
Tânărul avea permisul auto suspendat, plus că s-a aventurat într-o plimbare de vreo 100 de kilometri, aceasta fiind distanţa dintre localitatea de domiciliu, Tazlău şi oraşul Bicaz, ştiind că pe drumuri sunt numeroase filtre instituite pentru respectarea restricţiilor de circulaţie în contextul epidemiei de coronavirus.
 

A fost prins şi celălalt motociclist

I s-a întocmit dosar penal, plus că va trebui să suporte costurile distrugerilor provocate autospecialei de poliţie. Cât despre motocicicletă, are timp să o repare, având în vedere că o lungă perioadă de timp nu va mai conduce, fiind de certitudine că, la proces, instaţa de judecată îi va anula permisul. 

După acest incident şi celălalt motociclist a fost depistat. Reuşise să parcurgă aproximativ 25 de kilometri, fiind tras pe dreapta în municipiul Piatra Neamţ. 

„Un tânăr, de 21 de ani, din Dumbrava Roşie, a fost depistat de poliţişti pe raza municipiului Piatra Neamţ, fiind sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie“, a mai transmis Poliţia Neamţ. 

Nu a fost precizată valoarea amenzii aplicate, dar nerespectarea restricţiilor de circulaţie în timpul stării de urgenţă aduce sancţiuni de până la 20.000 de lei. 

Ieri, un alt nemţean, în vârstă de 26 de ani, din comuna Borleşti, a avut „ghinion“, după ce s-a urcat băut la volan. În timp ce se deplasa prin localitatea Piatra Şoimului, nu a adaptat viteza de deplasare pe un sector de drum în curbă, iar la un moment dat a pierdut controlul direcţiei şi a intrat într-un st'lp de iluminat public. 

Din impactul a rezultat vătămarea corporală a unei tinere de 19 ani, din Borleşti, pasageră în maşină, care a fost transportată la spital. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că i-a fost întocmit dosar penal. 

Acestea nu au fost singurele nedorite incidente petrecute pe şoselele judeţului Neamţ în ultimele zile. Poliţiştii i-au lăsat fără carnet pe mai mult de 20 de şoferi, unii dintre ei pentru că erau băuţi, iar alţii pentru că apăsaseră prea mult pedala de acceleraţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările