Un interlop, ultraj în sala de judecată. Magistrat înjurat ca la uşa cortului de Merişor, un individ urmărit general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Merişor Lupu a fost arestat în lipsă la tribunalul Neamţ FOTO Adevărul.ro
Merişor Lupu a fost arestat în lipsă la tribunalul Neamţ FOTO Adevărul.ro

Merişor Lupu, un interlop periculos dat în urmărire generală, a înjurat un magistrat chiar în sala de judecată, fiind condamnat cu executare

Pe un interlop, care este arestat în lipsă, fiind dat în urmărire naţională, îl ajung din urmă păcatele trecutului. Recent, Merişor Lupu, din Roman, a fost condamnat la un an şi 20 de zile de închisoare cu executare, pentru ultraj la judecător. În timpul unui proces de la Judecătoria Târgu Neamţ, el a înjurat magistratul ca la uşa cortului, fiind acuzat şi de încălcărea solemnităţii şedinţei.

Aceaste acuzaţii şi sentinţa primită par a fi minore în comparaţie cu cele formulate împotriva sa de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. În luna martie a acestui an, Poliţia Română l-a dat în urmărire naţională pe Merişor Lupu, un individ în vârstă de 48 de ani, pe numele căruia Tribunalul Neamţ a emis un mandat de arestare în lipsă.

Capetele de acuzare sunt şantaj, camătă, inducerea în eroare a organelor judiciare, influenţarea declaraţiilor şi hărţuire. Destructurarea grupării a avut loc în zorii zilei de 23 noiembrie 2020, când au fost organizate mai multe percheziţii, care au vizat persoane ce percepeau taxe de protecţie. 

Potrivit anchetatorilor, împreună cu mai multe persoane din Roman, el a format o grupare de criminalitate organizată bazată pe relaţii de rudenie şi prietenie, al cărei scop a fost obţinerea de taxe de protecţie. Au fost reţinute atunci patru persoane, Merişor nefiind printre ele, trei bărbaţi şi o femeie, dar cu propunere de arestare au ajuns la Tribunalul Neamţ numai fraţii Tănase, Gabriel, în vârstă de 39 de ani, Sorin, de 42 de ani şi Aurel, de 50 de ani, care au fost trimişi după gratii. 

Împrumuturi cu camătă 

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2017, şase persoane, din municipiul Roman, judeţul Neamţ, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată, bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, în scopul obţinerii unor foloase injuste, prin ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc“, comunica Poliţia Neamţ. 

Cele nouă descinderi imobiliare efectuate de poliţişti şi procurori s-au soldat cu indisponibilizarea a patru autoturisme, a căror valoare este de câteva zeci de mii de euro, 6.700 de lei, 725 de euro, 12 telefoane mobile şi un cuţit. Anchetatorii susţin că membrii grupării ar fi ameninţat cu acte de violenţă atât angajaţii care îşi desfăşurau activitatea în sălile de jocuri, cât şi clienţii, acţiunile de indimidare determinând proprietarii spaţiilor să le achite taxe de protecţie.

De asemenea, în perioada 2019 - 2020, cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, din Roman, ar fi oferit diverse bunuri (alimente şi de altă natură), precum şi sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din oraş. În cazul nerecuperării banilor, la termenul stabilit, dobânzile creşteau zilnic, iar persoanele cu datorii erau ameninţate şi constrânse psihic şi fizic, în vederea efectuării plăţilor.

 „Ulterior, datornicii ar fi urmat să returneze banii cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, ar fi exercitat acte de violenţă fizică şi verbală asupra acestora“, se arăta într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Poveştile triste de viaţă ale unor copii transformaţi în jucării sexuale de adulţi perverşi

Înfiorător! O fetiţă de trei ani, părăsită de mamă, a murit după ce unchiul a incendiat-o

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite